marți, decembrie 5, 2023
AcasăSportNationalRomânia este la mâna Olandei

România este la mâna Olandei

Tricolorii au câștigat cu 4-0 în Andorra și speră la un pas greșit al turcilor în ultima etapă.România speră în continuare la calificarea în play-off-ul pentru turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor, din Brazilia.

Oamenii lui Victor Pițurcă aveau nevoie de o victorie la scor de maidan în micuțul stat din Pirinei pentru a păstra șanse de calificare și în cazul unui succes al Turciei în fața Olandei, în meciul decisiv de la începutul săptămânii viitoare.
Cu toate acestea, românii nu au amenințat mai deloc poarta gazdelor în prima repriză, primul gol venind abia în minutul 41, de la Claudiu Keșeru, atacantul de la Bastia fiind la prima reușită din carieră în tricoul primei reprezentative.

După pauză, România a marcat de trei ori, prin Bogdan Stancu, Gabriel Torje (penalty) și Costin Lazăr. Tricolorii mai puteau marca, însă Gicu Grozav, Ciprian Marica și Torje au irosit câteva mari ocazii.

Victoria turcilor în Estonia, scor 2-0, face aproape imposibilă posibila accedere a românilor la baraj în caz de egalitate de puncte. În acest moment, cele două formații sunt separate de patru goluri. România având nevoie de un succes la cinci goluri cu Estonia, dacă „ienicerii” câștigă cu 1-0 duelul cu Olanda.

Scorul zilei nu a fost stabilit la Andorra la Vella, ci la Amsterdam, unde Olanda a eliminat Ungaria din cursa pentru Mondiale cu scorul de 8-1.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente