29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăLocaleRomânia a cerut întăriri la granița cu Republica Moldova și Ucraina. În...

România a cerut întăriri la granița cu Republica Moldova și Ucraina. În România vor ajunge zeci de polițiști de frontieră

Agenţia Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, FRONTEX a detaşat în ţara noastră în cadrul Operațiunii Comune Terra 2022, peste 150 de poliţişti de frontieră, reprezentanţi ai Corpului Permanent al Agenţiei şi ai autorităţilor de frontieră din alte state UE, care vor sprijini autorităţile de frontieră române în derularea misiunilor de supraveghere şi control la frontiera cu Ucraina şi R. Moldova.

Agenţia Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, FRONTEX va trimite în țara noastră peste 150 de polițiști de frontieră din Germania, Cehia, Austria, Danemarca și Finlanda, 60 de camere de supraveghere și 45 autovehicule de patrulare şi tehnică pentru supraveghere aeriană.


Poliția de Frontieră Română a solicitat sprijinul Agenției FRONTEX pentru extinderea Operațiunii Comune Terra 2022, desfășurată în prezent la frontiera cu Serbia, şi la frontiera României cu Ucraina și R. Moldova, ca urmare a contextului existent în Ucraina, precum şi a faptului că situaţia persoanelor care se prezintă la intrarea în ţară din cele două state se află în dinamică.


Polițiștii Agenției Frontex care vor ajunge în țara noastră vor participa în linia I de control, la misiunile de supraveghere şi control, atât în punctele de trecere, cât şi la frontiera terestră, alături de polițiști de frontieră români de la sectoarele Poliției de Frontieră care au în competenţă graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova. Reprezentanţii agenţiei vor acorda sprijin autorităţilor române în gestionarea fluxului de persoane care se prezintă la intrarea în țară, dar şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni.


Operațiunea comună Terra 2022 organizată de Agenţia Frontex se derulează în 12 state membre ale UE și acoperă 62 de puncte de trecere a frontierei, durata de implementare a acesteia fiind de un an, începând cu 26 ianuarie 2022. În total, peste 450 de ofițeri de Corp Permanent din 28 de țări UE și Schengen sprijină autoritățile naționale în gestionarea frontierelor.


Scopul operațiunii este de a întări controlul la frontierele terestre ale UE, de a sprijini țările în gestionarea situaţiilor înregistrate la frontieră și de a consolida securitatea internă a UE. Un alt obiectiv al operațiunii este creșterea cooperării dintre statele membre participante.
Detalii cu privire la Operaţiunea Terra 2022: https://frontex.europa.eu/media-centre/news/news-release/frontex-launches-new-land-operation-WvWFMr

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente