vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocaleNationaleRomania si Polonia vor încheia un parteneriat în domeniul sportului

Romania si Polonia vor încheia un parteneriat în domeniul sportului

România și Polonia vor întări colaborarea în sport și turism. Miniștrii din cele două țări vor încheia un parteneriat în domeniul sportului.

Ministrul Sportului și Turismului din Polonia, Witold Bańka, s-a aflat la București, în vizită oficială în perioada 2-3 august. Domnia sa a avut o serie de întâlniri cu ministrul Tineretului și Sportului, deputatul social-democrat Ioana Bran, și cu ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Pe agenda întâlnirilor s-au aflat prioritățile domeniilor sport și tineret ale României pentru perioada în care țara noastră va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.
O altă temă importantă a discuțiilor a fost lupta împotriva dopajului și perfecționarea regulamentelor antidoping. Polonia și România sunt două dintre cele cinci țări, alături de Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene, care reprezintă Europa în cadrul Agenției Mondiale Antidoping. De asemenea, la propunerea ministrului român al Tineretului și Sportului, cele două state vor încheia un parteneriat în domeniul sportului.

Ministrul polonez a vizitat baza sportivă și Centrul de recuperare medicală de la Snagov și a apreciat dotarea modernă a bazei de recuperare. A vizitat spațiile de cazare ale sportivilor, sălile de antrenament și a vorbit cu sportivi și antrenori.

Domnul Witold Bańka a avut o serie de întâlniri și cu ministrul român al turismului, Bogdan Trif. În cadrul acestora, un accent important a fost pus pe colaborarea și promovarea reciprocă ale celor două state în domeniul turismului, atât în spațiul european, cât și pe alte continente.

Cei trei oficiali au participat astăzi la o întâlnire cu jurnaliștii la Ministerul Tineretului și Sportului.

„A fost o vizită fructuoasă. Priorităţile şi intenţiile noastre în cele două domenii, sport şi turism, sunt aceleaşi. Am vorbit despre sportul turistic, despre sportul pentru copii, precum şi despre politicile în domeniul antidoping. Am dori să facem schimb de bune practici în cele două domenii, precum şi în antidoping. Intenţionăm pe viitor, aşa cum a propus doamna Ioana Bran, să redactăm un memorandum în domeniul sportului”, a declarat ministrul polonez.

„Cooperarea dintre România și Polonia poate duce la atragerea unui număr mare de turiști din Asia sau alte zone îndepărtate. Noi am vorbit acum câteva luni, când am fost în Polonia, despre eventualitatea în care am putea să ne coordonăm acțiunile de promovare în zone importante, cum ar fi China, de exemplu. Am analizat totodată și oportunitatea de a contura o rută culturală a orașelor și cetăților medievale și a castelelor din România și Polonia, iar a doua rută ar putea trasa legăturile dintre bisericile de lemn UNESCO din România și Polonia” a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru Witold Bańka au fost constructive și cordiale. Am vorbit despre prioritățile domeniilor sport și tineret ale României pentru perioada în care vom deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și despre colaborarea dintre cele două țări în cadrul Agenției Mondiale Antidoping. Împreună cu ministrul turismului, dl. Bogdan Trif, lucrăm pentru a dezvolta colaborarea dintre cele două țări. Relațiile bilaterale dintre cele două state au o tradiție îndelungată: anul viitor împlinim 100 de ani de relații diplomatice”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, la încheierea evenimentului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente