Acasă Locale Stiri Satu Mare Rusia a impus taxe vamale produselor din Republica Moldova

Rusia a impus taxe vamale produselor din Republica Moldova

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret privind introducerea de taxe vamale produselor importate din Republica Moldova, potrivit site-ului oficial de informații juridice, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

„Guvernul rus introduce taxe asupra produselor importate din (Republica) Moldova la nivelul tarifelor unice ale Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan)”, potrivit unui document publicat pe site joi.

Decizia va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare, potrivit agenției rusești

Ministerul rus pentru Dezvoltare Economică a elaborat săptămâna trecută un proiect de decret privind anularea unor scutiri de taxe pentru anumite produse moldovenești, ca vin, carne, legume, fructe și cereale.

Moscova a avertizat anterior Chișinăul că ar putea să renunțe la regimul de liber-schimb și să adopte principiul națiunii celei mai favorizate în relațiile sale cu Republica Moldova, în urma ratificării de către moldoveni a Acordului de Asociere cu Uniunea Europană (UE).

Rusia și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea față de crearea unei zone de liber-schimb între Republica Moldova și UE. Potrivit Moscovei, acest demers ar putea să antreneze un aflux de mărfuri pe piața rusească.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente