Acasă Locale Stiri Satu Mare Szobi Cseh a murit. Cascadorul avea 71 de ani

Szobi Cseh a murit. Cascadorul avea 71 de ani

Cascadorul Szobi Cseh a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni, la vârsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Cascadorul a murit, vineri, în jurul orei 03.00, după o grea suferință, în urma complicațiilor renale hepatice, cardiace și pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, precizează, într-un comunicat remis MEDIAFAX, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

A fost diagnosticat în iulie 2012 cu mielom multiplu în formă avansată, complicată cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoză și boală renală.

A primit tratament citostatic și radioterapie, având atunci o evoluție a bolii bună, însă din mai 2013 au apărut semne de progresie a bolii.

În 2012, Szobi Cseh a aflat că are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu și tumoare la coloană, la Fundeni, unde a urmat tratament cu citostatice.

Anul trecut, cascadorul a fost din nou internat la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, cu o suferință hematologică gravă. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, din cauza unei stări febrile cauzate, probabil, de o infecție, după cum au declarat la momentul respectiv surse medicale.

Szabolcs (Szobi) Cseh s-a născut la data de 11 decembrie 1942, în orașul Miercurea Ciuc (județul Harghita), într-o familie de secui. Încă din timpul facultății, el a lucrat ca zburător la trapez la Circul de Stat din București, în trupa „Ganea”. Aflat în anul trei de facultate, el a colaborat în calitate de cascador la filmul „Dacii”, regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi în anul următor în filmele „Împușcături pe portativ” (regizat de Cezar Grigoriu), „Tom Sawyer și Huckleberry Finn” (producție franceză) și „Serbări galante” (în regia lui René Claire).

Între 1967-1980, fiind primul metodist, respectiv, maistru de lupte angajat pe un asfel de post în România, în cadrul Studioului Cinematografic București și apoi în Centrala RomaniaFilm – Centrul de Producție Cinematografică, Cseh a colaborat la toate filmele realizate de studiourile cinematografice române ce conțineau secvențe de acțiune-lupte și a executat multiple cascadorii dificile și spectaculoase, unele fiind unicat pe plan mondial.

Între 1999 și 2002 a colaborat la realizarea secvențelor de acțiune în peste zece filme artistice străine realizate în țară, inclusiv „Amen”, în regia lui Costa-Gavras.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente