29.8 C
New York City
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăsusRusia susține că mercenari străini luptă în Ucraina împotriva prorușilor

Rusia susține că mercenari străini luptă în Ucraina împotriva prorușilor

Societăți militare private străine operează în Ucraina, furnizând autorităților de la Kiev mercenari pentru a lupta alături de trupele guvernamentale împotriva insurgenților proruși din est, a denunțat vineri șeful Statului Major rus Valeri Gherasimov.

„Nu există dovezi privind participarea societăților militare private la evenimentele din Ucraina”, a afirmat el, citat de agențiile ruse, fără a oferi detalii despre aceste firme.

„Potrivit informațiilor pe care le avem la dispoziție, zeci de mercenari străini, între care americani, participă la acțiuni militare de partea autorităților de la Kiev”, a afirmat pentru agenția Interfax o sursă din cadrul Statului Major al forțelor ruse.

Anterior, Ministerul rus al Afacerilor Externe afirmase, citat de Interfax, că printre trupele guvernamentale care luptă în orașul Slaviansk, bastion al rebeliunii ruse, se află „străini care vorbesc engleza”.

„Pentru a zdrobi insurecția (din estul Ucrainei), a fost format un grup de soldați. Ei dețin sisteme de artilerie, lansatoare de rachete multiple și avioane de luptă”, a afirmat vineri Gherasimov.

Moscova a denunțat în mai multe rânduri prezența mercenarilor americani alături de trupele guvernamentale ucrainene, ceea ce ambasadorul american la Kiev, Geoffrey Pyatt, a dezmințit la jumătatea lui martie.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente