Acasă sus Rusia susține că mercenari străini luptă în Ucraina împotriva prorușilor

Rusia susține că mercenari străini luptă în Ucraina împotriva prorușilor

Societăți militare private străine operează în Ucraina, furnizând autorităților de la Kiev mercenari pentru a lupta alături de trupele guvernamentale împotriva insurgenților proruși din est, a denunțat vineri șeful Statului Major rus Valeri Gherasimov.

„Nu există dovezi privind participarea societăților militare private la evenimentele din Ucraina”, a afirmat el, citat de agențiile ruse, fără a oferi detalii despre aceste firme.

„Potrivit informațiilor pe care le avem la dispoziție, zeci de mercenari străini, între care americani, participă la acțiuni militare de partea autorităților de la Kiev”, a afirmat pentru agenția Interfax o sursă din cadrul Statului Major al forțelor ruse.

Anterior, Ministerul rus al Afacerilor Externe afirmase, citat de Interfax, că printre trupele guvernamentale care luptă în orașul Slaviansk, bastion al rebeliunii ruse, se află „străini care vorbesc engleza”.

„Pentru a zdrobi insurecția (din estul Ucrainei), a fost format un grup de soldați. Ei dețin sisteme de artilerie, lansatoare de rachete multiple și avioane de luptă”, a afirmat vineri Gherasimov.

Moscova a denunțat în mai multe rânduri prezența mercenarilor americani alături de trupele guvernamentale ucrainene, ceea ce ambasadorul american la Kiev, Geoffrey Pyatt, a dezmințit la jumătatea lui martie.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente