Acasă sus Petro Poroșenko, candidat favorit la prezidențialele din Ucraina, ar fi un vorbitor...

Petro Poroșenko, candidat favorit la prezidențialele din Ucraina, ar fi un vorbitor de limbă română

Miliardarul Petro Poroșenko, candidat favorit la alegerile prezidențiale din Ucraina, prevăzute la 25 mai, ar cunoaște limba română, potrivit unei deputate a partidului ucrainean Udar, Irina Gherașenko, citată de site-ul Novostimira.com.

Gherașenko a relatat că miliardarul ucrainean ar fi demonstrat că vorbește română, în cadrul prezentării unui sondaj numit „Președintele european”, elaborat de Institutul de Politici Mondiale din Kiev.

„În cadrul prezentării, Poroșenko a dat dovadă de cunoașterea limbii române, rostind „perfect” câteva fraze în această limbă, și i-a dăruit Institutului un drapel pe care îl luase anterior la summitul de la Vilnius”, a afirmat deputata ucraineană.

De asemenea, Poroșenko a „mărturisit că ar vrea să devină cândva un europarlamentar din partea Ucrainei. E un vis bun”, a afirmat Gherașenko, într-un mesaj postat pe consul său de Facebook.

Petro Poroșenko, regele ciocolatei și favorit la prezidențiale în Ucraina, potrivit sondajelor recente, a susținut fățiș contestarea proeuropeană de la Kiev ce a condus la îndepărtarea de la putere a fostului președinte Viktor Ianukovici.

El s-a îmbogățit în anii 1990 pe ruinele Uniunii Sovietice. La vârsta de 48 de ani și având o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, promite că dacă va fi ales președinte, va „rezolva problema cu Rusia în trei luni”. El este creditat cu 33 la sută din intențiile de vot.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat,solicită întărirea măsurilor anti COVID

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, miercuri, că în prezent sunt 368 de localităţi care au depăşit pragul de...

Cresc ajutoarele sociale de la anul

La începutul acestei luni deputaţii au adoptat propunerea legislativă care prevede creşterea indicatorului social de referinţă (ISR) până la valoarea de 1.200...

Masca și apariția cancerului pulmonar

Timp de 25 de ani am fost redactorul unei reviste comerciale premiate, numită HazMat Management, care a acoperit subiecte precum prevenirea poluării...

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Comentarii recente