sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusPetro Poroșenko, candidat favorit la prezidențialele din Ucraina, ar fi un vorbitor...

Petro Poroșenko, candidat favorit la prezidențialele din Ucraina, ar fi un vorbitor de limbă română

Miliardarul Petro Poroșenko, candidat favorit la alegerile prezidențiale din Ucraina, prevăzute la 25 mai, ar cunoaște limba română, potrivit unei deputate a partidului ucrainean Udar, Irina Gherașenko, citată de site-ul Novostimira.com.

Gherașenko a relatat că miliardarul ucrainean ar fi demonstrat că vorbește română, în cadrul prezentării unui sondaj numit „Președintele european”, elaborat de Institutul de Politici Mondiale din Kiev.

„În cadrul prezentării, Poroșenko a dat dovadă de cunoașterea limbii române, rostind „perfect” câteva fraze în această limbă, și i-a dăruit Institutului un drapel pe care îl luase anterior la summitul de la Vilnius”, a afirmat deputata ucraineană.

De asemenea, Poroșenko a „mărturisit că ar vrea să devină cândva un europarlamentar din partea Ucrainei. E un vis bun”, a afirmat Gherașenko, într-un mesaj postat pe consul său de Facebook.

Petro Poroșenko, regele ciocolatei și favorit la prezidențiale în Ucraina, potrivit sondajelor recente, a susținut fățiș contestarea proeuropeană de la Kiev ce a condus la îndepărtarea de la putere a fostului președinte Viktor Ianukovici.

El s-a îmbogățit în anii 1990 pe ruinele Uniunii Sovietice. La vârsta de 48 de ani și având o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, promite că dacă va fi ales președinte, va „rezolva problema cu Rusia în trei luni”. El este creditat cu 33 la sută din intențiile de vot.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente