sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăSportLocalS-a împlinit un an de când Mircea Bolba a trecut la cele...

S-a împlinit un an de când Mircea Bolba a trecut la cele veșnice

La data de 6 ianuarie 2021, fostul jucător al Olimpiei Satu Mare, Steaua, Poli Timișoara și Inter Sibiu, Mircea Bolba, a trecut la cele veșnice. S-a stins la doar 59 de ani, în spital, fiind internat de mai mult timp din cauza unor probleme de sănătate.

Mircea Bolba și-a început carierea de fotbalist la echipa fanion a județului Satu Mare, Olimpia, iar după trei sezoane aici, în 1980 se transfera la Steaua, echipă pentru care a înscris un gol în opt partide. Doar un sezon a stat Mircea Bolba în Ghencea. Și-a continuat cariera de fotbalist la echipe precum ASA Târgu Mureș, Poli Timișoara, FC Bihor sau Inter Sibiu. 134 de meciuri jucate și 33 de goluri a avut Mircea Bolba în primul eșalon fotbalistic din România. 

Regretatul Mircea Bolba a jucat un sezon și în Cipru, la Evagoras Paphos, unde a marcat 12 goluri. 

În cariera de antrenor, Mircea Bolba a condus echipe precum Olimpia Satu Mare, FC Baia Mare, Someşul, Armătura Zalău, Şimleu, Sticla Turda. În sezonul 1998-1999, ultimul al Olimpiei Satu Mare, în Divizia A (actuala Liga 1) a fost antrenor secund.

Mircea Bolba a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de tineret din Australia (1981), unde a concurat în lotul Echipei Naționale a României.

Dumnezeu să-l odihnească!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente