Acasă Sport Local S-a încheiat perioada de prohibiție

S-a încheiat perioada de prohibiție

Luni, 7 iunie 2021, s-a încheiat perioada de prohibiție în România. În acest sens, comisarii Gărzii de Mediu și reprezentanți ai ANPA au efectuat mai multe controale.

”Mai multe echipe, formate din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, in cadrul Comisariatului Judeţean Satu Mare ȋmpreună cu reprezentanţi ai A.N.P.A., au efectuat o serie de controale în habitate naturale având ca scop modul de respectare a prevederilor Ordinului comun al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor cu nr. 58 din 12.03.2021 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii in anul 2021. Potrivit informațiilor, în teren nu au fost constatate situații deosebite.„ a transmis pe Facebook Garda de Mediu Satu Mare.

Reamintim că timp de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie, pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, a fost interzis pe teritoriul României.

La nivelul județului Satu Mare, aproximativ 1.500 de sătmăreni dețin permis de pescuit și sunt înscriși în unul din cele trei cluburi de pescuit sportiv din: Negrești Oaș, Carei și mun.Satu Mare.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi – AJVPS Satu Mare administrează fondul piscicol format din apele colinare și de Șes: Râul Someș, Crasna, Tur și afluenții acestora.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente