Acasă Locale Stiri Satu Mare 7 sirieni au încercat să treacă ilegal vama

7 sirieni au încercat să treacă ilegal vama

În cursul zilie de azi, polițiștii de frontieră au depistat 7 cetățeni care intenționau să părăsească ilegal țara. În jurul orei 04:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, au observat un autoturism care la vederea echipajului de poliție, a luat-o pe un drum secundar care ducea spre frontiera cu statul vecin. Manevra a trezit suspiciuni astfel că polițiștii au procedat la oprirea șoferului.

În urma verficărilor s-a stabilit că pe lângă șofer și pasagerul din dreapta, în aututoturism se aflau și șapte bărbați afroasiatici. Deoarece nu și-au putut justifica prezența în zona de frontieră, cetățenii străini au fost transportați la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 ani. Aceştia au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal, pe jos, în ţara vecină, pentru a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățenii străini și cei doi cetățeni români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente