marți, iunie 6, 2023
AcasăEconomico-socialS-a redus la jumătate numărul ucrainenilor care tranzitează PTF Urziceni

S-a redus la jumătate numărul ucrainenilor care tranzitează PTF Urziceni

În ultimele 48 de ore numărul persoanelor care au tranzitat punctele de trecere a frontierei Halmeu și Urziceni, s-a redus considerabil. De la izbucnirea conflictului în Ucraina, PTF Petea a fost și rămâne în continuare cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei din județul Satu Mare.

În data de 14.03.2022, în interval de 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele:

  • prin PTF Halmeu au intrat în România 290 cetăţeni, din care 240 au fost cetățeni ucraineni (numărul ucrainenilor intraţi pe la Halmeu a scăzut cu 23% faţă de ziua anterioară);
  • Prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 2.665 persoane, din care 1.325 au fost cetăţeni ucraineni – în uşoară creştere faţă de ziua precedentă);
  • prin PTF Urziceni în schimb, numărul cetăţenilor ucraineni care au ieșit din România a scăzut cu aproape 45%, fiind de 210 în cursul zilei de 14 martie.

”În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale”, transmite Poliția de Frontieră.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente