Acasă Locale Stiri Satu Mare S-au comandat manualele digitale pentru școlile din Satu Mare

S-au comandat manualele digitale pentru școlile din Satu Mare

Toate școlile din județul Satu Mare au comandat manuale noi pentru clasele I și a II-a, conform procedurii de selecție și comandă elaborată de CNEE. Pentru secția română s-au comandat manuale de comunicare în Limba română pentru clasa a II-a, Matematică și Explorarea mediului – clasa I și a II-a, Limba engleză – clasa I și a II-a.

Întrucât procesul de soluționare a contestațiilor privind manualul de comunicare în Limba română pentru clasa I, nu s-a finalizat, pentru acesta nu s-au făcut comenzi. La secția maghiară s-au comandat manuale de comunicare în Limba română și Limba maternă pentru clasa I și Limba engleză – clasa I și a II-a. Pentru ambele clase s-a înregistrat opțiunea traducerii manualelor de Matematică și Explorarea mediului.

Procesul de selecție și comandă a noilor manuale școlare a fost monitorizat în permanență de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare și astfel au putut fi soluționate toate problemele semnalate de către unitățile școlare. Învățătorii au avut la dispoziție o săptămână pentru a analiza conținutul manualelor postate pe site-ul MEN, s-au consultat în cadrul comisiilor metodice și au optat pentru un anumit titlu, în baza libertății inițiativei profesionale. Opțiunile au fost variate, acoperind toate titlurile din „Catalogul manualelor școlare”, existente în aplicația web disponibilă.

Varianta tipărită poate fi descărcată în format pdf, iar varianta digitală-formă electronică a manualului școlar, va fi distribuită pe dispozitiv de stocare extern, odată cu exemplarul tipărit. Varianta online este disponibilă pe site-ul www.manuale.edu.ro.

După centralizarea comenzilor la nivel național, MEN încheie contractele cu ofertanții pentru manualele de clasa I și a II-a. La nivelul județului, manualele vor fi distribuite de IȘJ.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente