Acasă Locale Samfest Jazz și Samfest Rock ar putea fi resuscitat

Samfest Jazz și Samfest Rock ar putea fi resuscitat

samfest-rockIeri, 04 iulie consilierul local Butka Gergo a transmis  Primăriei și presei un document ce conține propuneri concrete pentru „resuscitarea” festivalurilor Samfest Jazz și Samfest Rock.

Care este motivul întocmirii acestui document?
Butka Gergo: Decizia Consiliului Local a generat mai multe dispute despre finanțarea evenimentelor culturale, multe dintre ele fiind subiective sau superficiale. Consider că orice decizie de finanțare trebuie fundamentată printr-un proiect de eveniment în loc de cereri pe A4, și pe această cale îndemn pe directorii instituțiilor culturale, pe organizatorii de evenimente să lucreze în acest fel.
Documentul detaliază alternativele  de finanțare și de organizare cu scopul de a susține evenimentele în viitor, însă la un nivel ridicat de organizare, de mediatizare și eficiență în cheltuirea banilor publici. Analizând locul festivalurilor noastre pe “piața” de evenimente locale și naționale, consider necesară intocmirea unui plan de acțiune care, prin finanțarea lui de către Consiliul Local, va oferi posibilitate de recreere pasionaților sătmăreni, venituri financiare din turiști de eveniment și beneficii de imagine pentru Satu Mare.
Regândirea profilului de eveniment Samfest Jazz: propun organizarea unui eveniment open-air, lângă Turnul Pompierilor sau în groapa de pe pasajul Coposu, cu intrare gratuită sau cu reducerea substanțială a prețurilor de bilete, astfel mulți sătmăreni vor putea intra în prim contact cu jazz-ul, iar în caz de condiții nefavorabile se poate intra în Filarmonica sau în Casa de Cultură a Sindicatelor.
Alternativa 1:  Samfest Jazz / Rock merită și trebuie finanțat în cazul în care derulează o campanie media pe plan național cu scopul de a atrage turiști de eveniment și implicit, ridicarea imaginii Municipiului Satu Mare. Pe toate materialele publice (afiș, spot, articol) trebuie să fie aplicat un marker al orașului: logo vizual, în spoturi audio „vino la Satu Mare” similar altor campanii de imagine, derulate de alte orașe. Am prezentat un plan media care cuprinde aproape fiecare canal de comunicare, de la spoturi radio “vino în Satu Mare să savurezi muzica jazz” până la campanie ad-click pe facebook.
Alternativa 2: Samfest Jazz / Rock merită și trebuie finanțat în cazul în care ne poate demonstra că poate atrage fonduri și din alte surse, de la alte instituții naționale, internaționale sau din sfera comercială.  Am creionat mai multe tipuri de sponsori și moduri de sponsorizare, cu câteva exemple de materiale ce sunt așteptate în 2013 de la un organizator de eveniment.

Ca încheiere, îmi exprim încă o dată maxima deschidere pentru orice proiect al Primăriei, al Casei G.M. Zamfirescu sau altor instituții, proiecte prin care putem ridica imaginea orașului în mod profesional.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente