Acasă Locale Va trebui ca cineva sa-si asume responsabilitatea juridică pentru puciul din 2012...

Va trebui ca cineva sa-si asume responsabilitatea juridică pentru puciul din 2012 declara Basescu

Traian-Basescu3Președintele Traian Băsescu a declarat joi că va trebui ca „cineva” să-și asume responsabilitatea juridică pentru „puciul” din 2012, menționând că ar fi corect ca „cineva” să plătească în fața instanței pentru deciziile politice și legile date cu acea ocazie.

„Responsabilitatea politică nu a fost asumată, dar probabil cineva va trebuie să își asume responsabilitatea juridică, pentru că și acum România plătește costuri uriașe pentru lovitura de stat din vara trecută”, a spus Băsescu.

El a spus că declarația premierului privind recensământul și validarea referendumului de anul trecut nu afectează pactul de coabitare.

„Nu, pactul de coabitare are teme precise, ceea ce nu ne oprește să ne exprimăm punctele de vedere. Eu vă subliniez încă o dată punctul meu de vedere. Anul trecut pe vremea asta ne aflam într-un plin proces al unui puci parlamentar, care nu a putut fi finalizat, dar majoritatea instituțiilor au fost afectate”, a spus președintele.

El a spus că ar fi corect ca cineva să răspundă în fața instanțelor.

„Politicienii nu plătesc pentru acțiunea lor când își discreditează țara pentru o perioadă lungă de timp. Deci corect ar fi ca cineva să plătească în fața instituțiilor statului pentru actele semnate, pentru deciziile care au afectat țara”, a spus șeful statului.

De asemenea, el a arătat că electoratul nu este stabilit după datele INS privind recensământul, ci de către Evidența Populației și primării, care actualizează listele electorale.

Totodată, președintele a arătat că el este convins că sunt peste 18 milioane de electori cetățeni români, având în vedere și pe cei 3,5 milioane care sunt plecați în afara țării.

„Avem 3,5 milioane de cetățeni în Italia și Spania, dar INS-ul a recenzat numai 750.000 (…)Părerea mea este că oricât s-ar verifica listele, suntem peste 18 milioane de electori, cu tot cei care se află în străinătate la muncă”, a mai spus președintele.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente