duminică, decembrie 3, 2023
AcasăStiri CareiȘapte copii din Carei, internați în spital în urma unei toxiinfecții alimentare

Șapte copii din Carei, internați în spital în urma unei toxiinfecții alimentare

Incident nefericit la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 din municipiul Carei. În cursul zilei de miercuri, 07 septembrie 2022, s-au înregistrat 25 de cazuri de vărsături și diaree. 

Șapte copii care prezentau aceste simptome au necesitat internare la spital. Se pare că mâncarea servită de copii se prepară chiar în incinta grădiniței, de acolo fiind asigurată hrana și pentru Grădinița cu Program Prelungit  Nr. 5 din Carei.

Miercuri, 7 septembrie 2022 a fost demarată o anchetă internă pentru a afla motivul care a cauzat îmbolnăvirea copiilor. Din datele oferite de conducerea Grădiniței cu Program Prelungit  Nr 1 Carei, rezultă că doar la structura respectivă sunt copii bolnavi.

In cursul zilei de 7 septembrie 2022 și în dimineața zilei de 8 septembrie, în clădirea de pe str. Progresului s-a realizat și un control de la Direcția Sanitar-Veterinară Carei, însă nu s-a constatat nicio neregulă. Conducerea Grădiniței cu Program Prelungit  Nr 1 Carei a făcut o sesizare în acest sens și la Direcția Sanitar-Veterinară Satu Mare.

“Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a demarat o anchetă în acest caz, astfel o echipă de inspectori se află la fața locului.  Vom reveni cu informații după finalizarea anchetei și după ce vor fi furnizate și rezultatele probelor de laborator”, transmite conducerea IȘJ Satu Mare.

”Este regretabil acest incident înregistrat chiar la început de an școlar. Din fericire, niciunul dintre copii nu este în stare foarte gravă. Consider că ar trebui să nu tragem concluzii pripite, să așteptăm rezultatul anchetei derulate de instituțiile abilitate. În funcție de rezultatul acestei anchetei, vom lua lua măsurile care se impun”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.

Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 a fost închisă până la finalizarea anchetei.


- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente