29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareSătmărelul vrea să se rupă de Satu Mare

Sătmărelul vrea să se rupă de Satu Mare

satmare

Mai mulți locuitori din Sătmărel au depus memorii la Primăria Satu Mare și Consiliul Județean în care solicită ruperea de municipiu și alipirea la comuna Vetiș.

Deocamdată nu au fost analizate atent aceste petiții, însă trebuie precizat faptul că pentru realizarea acestui lucru trebuie referendum în întregul municipiu Satu Mare, iar pentru validarea acestuia trebuie să se prezinte la urne 50% din sătmăreni.

Viceprimarul Adrian Albu a spus într-o conferință de presă că această variantă ar fi una bună pentru cei din Sătmărel.

“În ipoteza în care ar vrea să iasă din municipiul Satu Mare ar fi mai bine pentru ei, pentru că proiectele europene pentru localitățile din mediul rural sunt mult mai numeroase. Ei asta și sunt de fapt, un sat care aparține de Satu Mare. Există un drum care duce în zona Vetiș de 2 km și ceva, este o legătură foarte bună, este și o barieră peste calea ferată, am fost pe o parte din el, acum nu mai e, e impracticabil, nu mai există numai pe hartă, dar în realitate nu mai există. Dacă s-ar face acel drum oamenii ar avea ieșire directă în DN 19″, a declarat Albu

În opinia sa, transferul Sătmărelului la Vetiș “ar fi o idee bună pentru că s-ar găsi rezolvare pentru multe probleme ale cetățenilor”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente