vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareViktor Orban vine joi la Satu Mare

Viktor Orban vine joi la Satu Mare

Hungarian Prime Minister Viktor Orban gi

Nimeni nu suflă o vorbă prin Satu Mare cum că mâine, 8 decembrie priministrul Ungariei Viktor Orban vine la noi în județ.

Oare nu e și așa prea mare vrajba între români și maghiari? Ne întrebăm oare cât era de necesară vizita lui în Satu Mare și ce se va discuta cu adevărat.

Din cele declarate de președintele UDRM Kelemen Hunor, maghiarii sunt veșnic discriminați și lezați iar vizita lui este necesară. ”Este extrem de oportună invitația și ne vom întâlni la Satu Mare, vom face un apel de mobilizare pentru comunitatea maghiară. Eu am întâlniri periodice, destul de bine programate de trei-patru ori pe an cu premierul Ungariei ceea ce nu este un lucru rău, asta este normalitatea. Tensiunile au plecat și în momentul în care au fost multe decizii administrative și nu numai în România care au lezat comunitatea maghiară și care au atacat drepturile obținute”. a declarat Klemen Hunor

Deasemenea,, președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că reacțiile unor oficiali de la Budapesta și jignirile aduse României, sunt corecte și de responsabilitate față de maghiari.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente