29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleSătmărenii se tem să-și vaccineze copiii împotriva COVID – 19

Sătmărenii se tem să-și vaccineze copiii împotriva COVID – 19

La data de 26 ianuarie 2022, în România a început vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani. Serul folosit, Comirnaty, este produs de compania Pfizer iar doza administrată copiilor din această grupă este mai mică decât cea utilizată la copiii/persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

La fel ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile. La nivel național vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie. Nu este nevoie de o programare prealabilă, însă dacă totuși se dorește, acest lucru se poate face utilizând contul unuia dintre părinți de pe platforma de programare.

La nivelul județului Satu Mare, singurul loc în care pot fi vaccinați (împotriva COVID – 19) copiii din categoria 5 – 11 ani, este centrul de vaccinare amenajat în incinta Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din municipiul Satu Mare.

La solicitarea Jurnalul de Satu Mare, Prefectura ne-a comunicat că de la data de 26 ianuarie a.c. și până în prezent, la nivelul județului nostru au fost vaccinați doar 43 de copii din grupa 5 – 11 ani.

La nivel național, până la data de 14 februarie 2022, au fost imunizați 7.899 de copii, 5 dintre ei primind și cea de-a doua doză. Menționăm faptul că un flacon de ser este utilizat pentru 10 vaccinuri, astfel că el se desface doar când sunt 10 copii pregătiți pentru imunizare.

Potrivit datelor emise de CNCAV, până la data de 14 februarie au fost înregistrate 4 reacții adverse locale și 6 reacții adverse de tip general.

Vaccinare începe să scadă și în rândul populației adulte, motiv pentru care se discută despre închiderea unor centre de vaccinare și la nivelul județului Satu Mare. Acest lucru pare că se va întâmpla în perioada următoare.

Informații despre recomandarea EMA privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani găsiți aici: https://bit.ly/3HAitfC .

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente