Acasă sus Satmărenii sunt rugați să își achite impozitele

Satmărenii sunt rugați să își achite impozitele

Astăzi, 10 octombrie, în cadrul conferinței de presă susținută la Primăria Satu Mare, directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale Satu Mare, Iosif Drimuș a declarat că după data de 30 septembrie au început acțiunile de somare a celor care nu și-au plătit dările către stat. Sătmărenii în cauză vor primi înștințări cu privire la restanțele acumulate fiind totodată invitați să-și achite dările.
Iosif Drimuș spune că în prima etapă se trimit înștințări iar dacă cetățeanul nu este de bună credință și nu se achită de datorii, se trece la aplicarea unor măsuri mai radicale cum ar fi cele de proprire respectiv luarea măsurii de sechestru asiguratoriu asupra bunurilor aparținând acestora. Drimuș îi înștințează pe cei care nu și-au plătit dările către stat că penalitățile sunt de 2% pentru fiecare lună de întârziere, sumă calculată din valoarea totală taxelor și impozitelor restante.

Din evidențele instituției reiese că din cei 6.659 de persoane juridice aflate în evidențele DITL Satu Mare mai sunt restanțe un număr de 1.500 de sătmăreni. În ceea ce privește persoanele fizice, din cei aproximativ 69.000 de sătmăreni aflați în evidențe, circa 22.000 sunt cu restanțe.

În altă ordine de idei Drimuș a subliniat faptul că sătmărenii care au reduceri sau sunt scutiți de impozite trebuie să-și depună dosarele pentru a putea beneficia în continuare de aceste prevederi. La nivelul municipiului nostru în această situație sunt un număr de 147 de sătmăreni.

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Un român a debutat aseară în grupele Ligii Campionilor

Meciul dintre Juventus Torino și Dynamo Kiev a avut multe de oferit aseară, ca...

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Comentarii recente