marți, iunie 6, 2023
AcasăSanatateSatu Mare: Alți 29 de elevi, confirmați luni cu SARS-CoV-2

Satu Mare: Alți 29 de elevi, confirmați luni cu SARS-CoV-2

Prefectul Altfatter Tamás a convocat astăzi sedința săptămânală de lucru cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, la care, pe lângă conducerea Direcției de Sănătate Publică au fost invitați să participe și Anișoara Boitor, inspector școlar general și lt.col. Balazs Gheorghe, comandantul Garnizoanei Satu Mare.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a făcut o prezentare a situației epidemiologice în școlile din județ, în acest moment 64 de clase cu 1572 de elevi desfășoară activitatea didactică în sistem on-line. În data de 17 ianuarie 2022 au fost confirmați pozitiv alți 29 de elevi, ceea ce face ca de astăzi numărul claselor cu activitate în sistem on-line să fie și mai mare. O altă problemă cu care se confruntă școlile din județ este reprezentată de asigurarea suplinirilor în cazul profesorilor depistați pozitiv și care intră în izolare și al căror număr este într-o continuă creștere.

Dacă se va considera de către consiliile de administrație a școlilor că nu mai este posibilă suplinirea activității la clasă a celor infectați, acestea vor propune Direcției de Sănătate Publică și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca întreaga activitate a unității școlare să se desfășoare on-line.


Conform actualelor prevederi legislative, scenariile de funcționare ale unităților școlare se stabilesc în funcție de rata de ocupare a paturilor în spitalele dedicate tratării pacienților COVID-19, dacă se depășește pragul de 75% ocupare, toate școlile din județ trec în sistem on-line.

În acest moment, conform Planului de reziliență, spitalele din județ asigură 321 de paturi pentru tratarea infectărilor cu coronavirus. Astăzi, numărul de persoane internate a ajuns la 113, dublu față de săptămâna trecută, rezultând o rată de ocupare a paturilor COVID-19 de 35,20%.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente