Acasă Economico-social Social Satu Mare are o locuință protejată destinată victimelor violenței domestice

Satu Mare are o locuință protejată destinată victimelor violenței domestice

Pandemia de Coronavirus a scos ce-i mai rău din uni oameni, iar datele analizate de cercetători arată că în această perioadă s-au înmulțit gesturile de violență de toate tipurile împotriva femeilor. Pe loc fruntaș se află, din păcate, violența domestică.

Pentru a marca această zi care ne reamintește că împreună putem spune STOP violenței, conducerea județului Satu Mare a afișat pe Palatul Administrativ mai multe mesaje de încurajare pentru femeile care trăiesc într-un astfel de infern.

“Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor – O zi care, înainte de toate, ar trebui să însemne mai multă încredere în educație, în activism, în faptul că fiicele noastre nu vor trăi în teroare și că abuzurile vor fi pedepsite conform legilor în vigoare”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare.

Totodată au fost afișate imagini cu informații despre locuința protejată Venus.

La Satu Mare a fost înființată o locuință protejată pentru victimele violenței domestice ”Venus” Satu Mare, centru realizat în urma proiectului ”Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, finanțat prin POCU.

Echipa locală de implementare a proiectului Venus din Satu Mare, îți oferă gratuit – cazare 12 luni (dacă ai vârsta peste 18 ani), consiliere juridică, psihologică, vocațională, socială, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă.

Dacă treci printr-o astfel de situație sună la 0261 768 830 sau du-te la sediul DGASPC situat pe strada Corvinilor nr.18 , serviciul de intervenție pentru situații de abuz, violență în familie, trafic și alte situații de urgență în domeniul asistenței sociale unde ești așteptată în intervalul 8:00 – 16:00.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente