sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialSocialSatu Mare are o locuință protejată destinată victimelor violenței domestice

Satu Mare are o locuință protejată destinată victimelor violenței domestice

Pandemia de Coronavirus a scos ce-i mai rău din uni oameni, iar datele analizate de cercetători arată că în această perioadă s-au înmulțit gesturile de violență de toate tipurile împotriva femeilor. Pe loc fruntaș se află, din păcate, violența domestică.

Pentru a marca această zi care ne reamintește că împreună putem spune STOP violenței, conducerea județului Satu Mare a afișat pe Palatul Administrativ mai multe mesaje de încurajare pentru femeile care trăiesc într-un astfel de infern.

“Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor – O zi care, înainte de toate, ar trebui să însemne mai multă încredere în educație, în activism, în faptul că fiicele noastre nu vor trăi în teroare și că abuzurile vor fi pedepsite conform legilor în vigoare”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare.

Totodată au fost afișate imagini cu informații despre locuința protejată Venus.

La Satu Mare a fost înființată o locuință protejată pentru victimele violenței domestice ”Venus” Satu Mare, centru realizat în urma proiectului ”Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, finanțat prin POCU.

Echipa locală de implementare a proiectului Venus din Satu Mare, îți oferă gratuit – cazare 12 luni (dacă ai vârsta peste 18 ani), consiliere juridică, psihologică, vocațională, socială, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă.

Dacă treci printr-o astfel de situație sună la 0261 768 830 sau du-te la sediul DGASPC situat pe strada Corvinilor nr.18 , serviciul de intervenție pentru situații de abuz, violență în familie, trafic și alte situații de urgență în domeniul asistenței sociale unde ești așteptată în intervalul 8:00 – 16:00.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente