miercuri, mai 29, 2024
Acasăinterviu Jurnal„Satu Mare este frumos si linistit cu multe locuri plscute” Interviu cu...

„Satu Mare este frumos si linistit cu multe locuri plscute” Interviu cu Miriam Buzgau

MiriamBuzgauCine ești?

Mă numesc Miriam Buzgău și am 17 ani. Învăț la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”. Am o surioară de aproape 3 ani, Victoria, și un frate de 14 ani, Teofil. De obicei sunt foarte ambițioasă și câteodată visătoare, iar culoarea mea preferată este roz.

Ce hobby-uri ai?

În timpul meu liber îmi place să citesc mult (cartea mea preferată fiind „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell), umblu la balet de aproximativ 5 ani; când este vreme bună mă dau împreună cu fratele meu cu rolele și mai cânt în corul școlii Canticum.

De unde a venit pasiunea ta pentru role?

Anul exact nu mi-l amintesc dar știu că eram încă foarte micuță când am primit primele mele patine cu rotile. După aceea interesul tot a crescut. Când ne-am mutat mai aproape de skatepark am început să umblu mai mult pe acolo,  prima data cu învățându-ma să mă dau cu skateboard-ul.

 Ce este defapt INLINE SKATE?

Există mai multe tipuri de role. În primul rând trebuie specificat că în România se folosește inline skate-ul/rollerblade-ul , adică cu roți una după alta. Celălalt tip de role este roller skate cu două roți în față și două roți în spate. Dar și acestea se mai împart în mai multe categorii: fitness skates, aggressive skates etc.

Cum ai câștigat această excursia la NASA?

Am făcut un proiect, acesta constă într-un camion care este dotat cu cărți, enciclopedii despre cosmos, diferite hărți și machete stelare și desigur un ghid/profesor care să le explice copiilor ce o sa vadă ei acolo. Camioneta ar face turul țări și ar ajunge și în toate satele mai mici unde practic copii nu au acces la așa ceva.

Care a fost modul prin care se puteau vota proiectele?

Proiectele se puteau vota prin intremediul site-ului Tech Schoo,  înainte de a vota trebuia să-ți faci cont pe site-ul respectiv.

Care a fost reacția ta când ai aflat că tu ești câștigătoarea?

Când am aflat că am câștigat excursia eram foarte surprinsă pentru că nu mă asteptam să fiu eu cea aleasă, și eram fericită pentru că visul mea s-a îndeplinit, acela de a ajunge la NASA.

Care este motto-ul tău?

Per aspera ad astra! (Prin greutăți spre stele! )

Ce prezintă pentru tine Satu Mare?

Satu Mare este orașul meu natal, foarte frumos și liniștit cu multe locuri plăcute.  Sper că după ce o să-mi termin studiile o să mă reîntorc în orașul mea natal pentru a reda și aici cunoștințele mele acumulate în străinătate.

 

Care sunt oamenii în care ai cea mai mare încredere?

Oamenii pe care mă pot baza cel mai mult sunt desigur toți membrii familiei mele și prietenele cele mai bune.

Care a fost cel mai frumos moment din viața ta?

Nu am un moment anume ci mai multe momente frumoase prin care se numără desigur și căștigarea excursiei la NASA.

Vrei să mulțumești cuiva pentru susținere?

Sunt foarte recunoscătoare parinților, profesorilor, doamnei diriginte Moise Rodica și colegilor de clasă pentru toată susținerea, dar de sigur listă este mult mai lungă. Iar în final aș vrea să mulțumesc  tuturor pentru vot și susținere.

 

A  consemnat

Laurențiu Kira

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente