Acasă Locale Stiri Satu Mare Satu Mare este pregătit împotriva EBOLA

Satu Mare este pregătit împotriva EBOLA

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a dispus vineri, 31 octombrie 2014, către instituțiile cu atribuții în domeniu măsurile necesare în vederea aplicării urgente a prevederilor hotărârilor Comitetului Național Ebola (C.N.E.) și ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, transmise de către președintele C.N.E., secretarul de stat dr. Raed Arafat.

Prin aceste hotărâri se stabilește creșterea capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu virus hemoragic Ebola, prin achiziția de echipamente, materiale și servicii speciale, gestionarea corectă, unitară și echilibrată în privința măsurilor adoptate de către autoritățile române în ceea ce privește evoluția virusului hemoragic Ebola, aplicarea unor măsuri în punctele de trecere a frontierei de stat precum și pentru persoanele imigrate ilegal în România. Astfel, autoritățile vamale și ale Poliției de Frontieră au sarcina identificării și anunțării Direcției de Sănătate Publică (DSP) a persoanelor care intenționează să ajungă în România din una dintre țările în care evoluează această epidemie.

Direcția de Sănătate Publică ia măsuri pentru  efectuarea controlului medical inițial, prin punctele sanitare de frontieră sau în colaborare cu personalul cabinetelor medicale de frontieră, incluzând verificarea existenței simptomelor clinice ale infecției și termometrizarea temperaturii corporale, precum și pentru completarea chestionarului medical și al chestionarului de identificare a localizării pe teritoriul României.

În cadrul întâlnirii privind managementul instituțional în cazul apariției infecțiilor cu virusul hemoragic Ebola, conducerea Direcției de Sănătate Publică Satu Mare a anunțat că la nivelul unităților sanitare din județ a fost demarată procedura de achiziție a echipamentelor de protecție, majoritatea fiind deja aprovizionate.

Spre exemplu, la nivelul Unității de Primire Urgențe(UPU) din cadrul Spitalului Județean (SJU) Satu Mare au fost achiziționate zece echipamente complexe de protecție, a fost identificat spațiul adecvat pentru izolarea persoanei/persoanelor bolnave și s-a elaborat un protocol de lucru la nivelul unității.

 În finalul ședinței de lucru, reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat conducerilor instituțiilor colaborare și comunicare în vederea aplicării unitare a măsurilor de creștere a capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu virus hemoragic Ebola.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente