joi, februarie 22, 2024
AcasăsusSatu Mare este reprezentat la Târgul de Turism “Utazás” din Budapesta

Satu Mare este reprezentat la Târgul de Turism “Utazás” din Budapesta

Județul Satu Mare este din nou prezent la un Târg de Turism. De această dată delegația sătmăreană este la Budapesta la târgul de turism ce se desfășoară în perioada 27 februarie – 2 martie la Hungexpo Budapesta.

La deschiderea oficială ce a avut loc joi, 27 februarie 2014 a participat și președintele  Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef care s-a întâlnit cu Simion Giurcă,  reprezentant ANT, Șef birou de informare și promovare turistică Viena și coordonator spațiu Ungaria. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a oferit detalii despre județul Satu Mare și i-a invitat pe vizitatori să ne viziteze la noi acasă.

Târgul Internațional de Turism de la Budapesta “Utazás” a ajuns deja la cea de a 37-a ediție, fiind un târg destinat atât specialiștilor cât și publicului larg. În anii precedenți numărul de vizitatori a ajuns până la 40.000. Anul acesta vor fi prezenți circa 500 de expozanți din 30 de țări.

Standul amenajat de România este de 150 mp, Județul Satu Mare fiind Regiunea parteneră. La stand se vor putea servi produse culinare tradiționale, vin și țuică sătmărene și vor putea fi consultate materialele informative, mape, broșuri, hărți cu destinații din județul Satu Mare.

Se vor face demonstrații de olărit de către meșterul olar din Vama, Isvánfi Géza, iar programul artistic va fi asigurat de Maria Petca Poptean, acompaniată de către Petrică Zele și Răzvan Roșu.  Programul artistic cuprinde și prezentarea ”Jocului miresei” precum și a ”Jocului colacilor”.

Cu ocazia zilei de 1 martie se vor oferi vizitatorilor mărțișoare tradiționale românești.

Participarea la Târgul de Turism de la Budapesta face parte din strategia de dezvoltare turistică a județului, implementată și finanțată de Consiliul Județean.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente