luni, iunie 24, 2024
AcasăEconomico-socialSatu Mare se alatura marilor orase in campania anti-cersetorie: “Banii tai nu...

Satu Mare se alatura marilor orase in campania anti-cersetorie: “Banii tai nu ii ajuta. Spune Nu cersetoriei”

La inițiativa Primăriei municipiului Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție, Poliția Locala, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Serviciul Public de Asistență Socială se desfășoară o campanie de combatere a fenomenului cerșetoriei și efectelor negative ale acestuia asupra comunității, scrie Jurnalul de Nord Vest.
Satmarenii  sunt agresați zilnic de cerșetorii din oras, al caror număr crește de la o zi la alta, în pofida tuturor acțiunilor puse la cale de-a lungul timpului de autorități. În acest context aceasta campanie menită să încurajeze satmarenii să nu mai dea bani cerșetorilor dar și autoritățile să acționeze mai ferm în pedepsirea, prevenirea și descurajarea cerșetoriei.
Satmarenii nu prea sunt deacord cu aceasta campanie, ”Mai bine cu banii respectivi le lua paine si ii hraneau, decat sa-i arunce pe table, ne spune doamna Florica Ciordas
Poliția Comunitară și Jandarmeria îi recoltează aproape zilnic de pe străzi. Îi amendează, iar pe cei care nu sunt din zona  ii trimit acasa la ei. Amenda nu are cine s-o plătească, iar a doua zi îi vezi pe majoritatea tot prin oras. Majoritatea sunt din comunele de langa Satu Mare si de pe strada Toamnei.
cersetorie tabla site1Le dau bani să scape de insistențe ne spune Corina Mureșan,  de 38 de ani care a venit din Decebal pentru cumpărături la Satu Mare.
Spune că nu a mai trecut de câteva luni prin oraș și este surprinsă de numărul de mare de cerșetori: „ m-am așezat la o terasă in centru cu o prietenă, moment în care au apărut de peste tot.
Erau mai ales copiii, majoritatea teribil de sâcâitori. Apoi a venit unul, între două vârste și pur și simplu nu a vrut să mai plece până nu i-am plătit. Ne-a și înjurat, pe deasupra”, se plânge femeia, care spune că i-a pierit pofta de terese prin Satmar.
Pentru a avea pozitia unui ONG am cerut si punctul de vedere al Asociatiei Stea: ”Consider ca dandu-le bani cream o oarecare dependenta de a primi fara a face nimic in schimb. Cersetorii fac bani usor si dat fiind ca primesc atunci cand cer, asta nu-i mai obliga sa aiba un serviciu sau sa depuna vreun efort pentru a iesi din mizeria in care stau. Dureros este faptul ca de acest fenomen profita parintii care-si trimit copiii la cersit in loc sa-i trimita la camin sau la scoala, iar banii dati nu sunt cheltuiti intotdeauna pe mancare ci de cele mai multe ori pe alcool, bronz, tigari. Aceasta campanie functioneaza foarte bine in Oradea, Cluj si Timisoara, ne-a declarat reprezentantul Asociatiei STEA, Diana Bretan.
„Fenomenul cerșetoriei este un flagel care trebuie combătut. Pe străzile și în intersecții, copii și bătrâni sunt folosiți pentru a stârni milă și empatie, banii ajungând la persoanele care sfidează legea și moralitatea ne spune Crisan Ioan, fost profesor de istorie.
Acțiunile de combatere a cerșetoriei în Satu Mare au loc în conformitate cu protocolul de colaborare privind prevenirea și diminuarea fenomenului „ Cerșetoria – flagel al societății”, încheiat în a doua jumătate a lunii februarie între Primărie, Instituția Prefectului, Consiliul Județean , Poliția Municipiului, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Locală, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Serviciul Public de Asistență Socială și Asociația „Stea”.
  • Un cersetor s-a vindecat ca prin minune la vederea polițiștilor locali!

MARE minune MARE, vindecare uimitoare… piciorul lipsă crescându-i instantaneu la numai 2 minute după ce a fost interceptat de polițiștii locali. Poliția Locală face un apel, pe această cale, la cetățenii municipiului Satu Mare, să nu se mai lase sensibilizați de acest gen de indivizi, deoarece riscă să devină victime ale unor înșelătorii.

cersetor2

cersetorie tabla 003 cersetorie tabla 005 cersetorie tabla 007 cersetorie tabla 008

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente