29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareSatu Mare susține municipiul Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană...

Satu Mare susține municipiul Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană în 2021

jnifnd

Prefectul Radu Bud și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba au participat miercuri, 3 august 2016, la sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș, pentru a semna protocoale de susținere a Municipiului Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. La eveniment au mai participat reprezentanții Consiliul Județean Maramureș, Municipiului Baia Mare, Fundației Baia Mare 2021, respectiv reprezentanți ai Instituțiilor Prefectului și Consiliilor Județene din Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

În deschidere, prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț a făcut un scurt istoric al proiectului Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii 2021, iar Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat buna colaborare existentă între partenerii din Regiunea Nord-Vest și faptul că scopul ultim al oricărei colaborări între administrațiile județene este de a le oferi oamenilor o viață mai bună. Directorul artistic al Fundației Baia Mare 2021, Vlad Tăușance, a prezentat în linii generale proiectul pe care îl dezvoltă. Acesta este de părere că ar fi de bun augur o inventariere a resurselor de care dispun cele patru județe și conturarea unei strategii comune de promovare. Prefectul și președintele Consiliului Județean Satu Mare au semnat protocolul pe loc, iar conducerile județelor Bistrița-Năsăud și Bihor urmează să îl semneze în zilele următoare. În ceea ce privește județul Sălaj, secretarul județului, Cosmin Vlaicu, a avut mandat din partea administrației județene să sprijine proiectul și să semneze protocolul.

Prefectul Radu Bud a declarat că susținerea acestui proiect va fi de bun augur pentru sătmăreni: “Fără îndoială noi suntem cei mai apropiați vecini ai județului Maramureș, atât din punct de vedere geografic cât și cultural, iar un posibil câștig al acestui titlu pentru Baia Mare este un câștig și pentru Satu Mare. Dacă acest lucru se va întâmpla ne dorim ca participanții la evenimentele din Baia Mare să facă o escală la Satu Mare.  Suntem convinși că o astfel de opțiune va asigura, printre altele, condițiile necesare construirii drumului rapid Satu Mare-Baia Mare” a precizat Radu Bud.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente