marți, octombrie 3, 2023
AcasăsusAlegerile europarlamentare - alianța PSD-UNPR-PC pe primul loc 41%

Alegerile europarlamentare – alianța PSD-UNPR-PC pe primul loc 41%

Alianța PSD-UNPR-PC a obținut cele mai multe procente la alegerile europarlamentare (între 41 și 43%), fiind urmată de PNL, care a obținut între 13,3 și 14,92%, și de PDL, care a obținut între 10 și 12% din voturi, arată rezultatele exit-poll-urilor efectuate

Duminică, 25 mai majoritatea sătmărenilor sunt prezenți la urne pentru ași alege candidații pentru Parlamentul European și pentru cei care locuiesc în Colegiul Electoral nr.2, deputatul.

Alegerile europene oferă alegătorilor șansa de a influența viitoarea orientare politică a Uniunii Europene.  Cei 751 de deputați în Parlamentul European vor reprezenta interesele în următorii cinci ani.

România are în Parlamentul European,  32 de deputați români. Aceștia au candudat pe listele celor mai importante partide din România..

Sătmărenii, au ocazia, alături de alte 400 milioane cetățeni cu drept de vot ai Uniunii Europene să decidă câți deputați vor ajunge la Bruxelles de la fiecare partid, stabilind astfel raporturile de forțe dintre grupurile politice din Parlamentul European.

Cele mai mari astfel de grupuri, la ora actuală, sunt Partidul Socialiștilor Europeni, la care este afiliat PSD, și Partidul Popular European, din care fac parte PD-L și UDMR, dar își doresc să fie primiți în această familie și candidații PMP sau ai Forței Civice.

La Bruxelles, deputații din toate țările membre ale UE vor alcătui noua majoritate, respectiv opoziție din Parlamentul European, ceea ce va conta în mod decisiv în desemnarea succesorului lui Jose Manuel Baroso la conducerea Comisiei Europene, un fel de guvern european care implementează toate legile și reglementările votate la Bruxelles.

În legătură cu alegerile pentru colegiul 2, acestea sunt mai ciudate, din cauza trecerii lui Ovidiu Silaghi din fruntea Organizației Județene a PNL direct în PSD pentru a putea candida acolo, cât și, mai ales, datorită deciziei neașteptate a celei mai pitorești figuri a politicii românești, Dan Diaconescu, de a-și încerca norocul aici pentru a putea să-și împlinească visul – un loc în Camera Deputaților.

Pentru colegiul 2 la Satu Mare candidează:

Ileana Blidar – Partidul Democrat Liberal
Nagy Szabolcs – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România
Ovidiu Silaghi – Alianța Electorală PSD-UNPR-PC
Laura Diana Bota – Partidul Mișcarea Populară
Dan Diaconescu – Partidul Poporului Dan Diaconescu
Sergiu Lucian Băbășan – Partidul Forța Civică

Prezența la vot a fost destul de bună încă de la ora 10. La nivel de județ 4,63%, iar în municipiul Satu Mare 4,68, puțin peste media națională de 4,61%, lucrurile s-au îmbunătățit după ieșirea oamenilor de la biserică.

În ultimele ore, prezența la vot în județul Satu Mare s-a menținut relativ bună, cu 18,63% la ora 16, puțin mai mult decât la alegerile europarlamentare din anul 2009 și mai mare decât media națională de 18,41%. Astfel, județul Satu Mare a avansat pe locul 20 în clasamentul național al prezenței la vot

alegeri auroparlamentare, Colegiul 2 (147) coica

alegeri auroparlamentare, Colegiul 2 (147) alegeri auroparlamentare, Colegiul 2 (104) alegeri auroparlamentare, Colegiul 2 (91) alegeri auroparlamentare, Colegiul 2 (42) Adrian Stef

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente