duminică, septembrie 24, 2023
AcasăsusÎmpiedicat să voteze. Furt de CNP la Carei

Împiedicat să voteze. Furt de CNP la Carei

Un fapt mai puțin obișnuit, prin aceste părți cel puțin, a avut loc în cursul după amiezii de duminică 25 mai.

Un localnic din Marna Nouă,pe nume Nicolae Rusu,s-a prezentat cu cartea de identitate la secția de votare din incinta Căminului Cultural Marna.Acestuia  i s-a refuzat dreptul de a vota pe motiv că ar avea o cerere depusă pentru vot în străinătate.

Președinta secției de votare a refuzat să îi ofere alte explicații precum și documentul care atestă acest fapt deși persoana în cauză a încercat să îi explice că este angajat în România,a frecventat  zilnic locul de munca actual și că nu a fost de ani buni în străinătate.

Nicolae Rusu a apelat la redacția Buletin de Carei pentru a ne anunța  evenimentul rupt parcă din poveștile științifico-fantastice.

,,M-am dus să votez, că fata a tot tras de mine să  mergem  la  vot. Am mers și  nu m-o lăsat să votez că cică am votat în străinătate și  apar pe liste acolo. O trimis în România listele,cică și eu  am figurat acolo : Rusu Nicolae cu CNP-ul exact al meu.. Cică aș fi depus o solicitare să votez în nu știu ce stat din Europa!

Eu am fost în străinătate,în anul 2007 ,dar am stat 3 luni, am  lucrat  în construcții,cât am avut concediu, eu fiind angajat la CFR am venit apoi înapoi.Eu nu aveam cum să figurez pe listele lor. E grav că apar cu CNP-ul, că îl dețin ei, că mi l-au furat, pot să apar apoi ca terorist,la furturi, la mafie și mai știu eu ce Doamne ferește !

Am încercat să vorbesc cu doamna de acolo, cu președinta secției, mi-a zis ba că-i ea, ba că altă doamnă, apăreau 2 doamne ca președinte de secție de votare, sunt 2 persoane străine, nu aparțin de sat, nu sunt din apropiere, nu le cunoaștem. ‘ a declarat Nicolae Rusu.

La  solicitările noastre privind lămurirea acestei situații inedite,președinta BEJ ,Adriana Vâlcu,i-a recomandat domnului Rusu să dea statul în judecată pentru neplăcerea creată.

Nicolae Rusu este fiul lelei Victoria din  gara  Marna, și este un gospodar deosebit de priceput.Toate dalele sale din curte sunt făcute de el cu matrițele proprii  și pe lângă această pasiune mai are și una aparte: creșterea păunilor.

În legătură cu cererea  de sesizare Nicolae Rusu a afirmat că va lua măsurile de rigoare pentru a depista cum a fost posibilă utilizarea CNP-ului său de către persoana necunoscută.

Daniela Ciută

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente