luni, iulie 22, 2024
AcasăLocaleScandal pe tema Apaserv

Scandal pe tema Apaserv

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, acesta a declarat că se opune cedării pachetului majoritar de acțiuni al SC Apaserv SA Consiliului Județean. Acest lucru nu este posibil deoarece municipalitatea deține peste 90% din pachetul de acțiuni al societății iar cei de la CJ nu au decât 0,725% din acțiuni.

„Apaserv a fost înființat de Consiliul Local și Primărie. În Apaserv sunt investiți banii cetățenilor din municipiul Satu Mare. Cum credeți dumneavoastră că eu ca primar aș înstrăina averea municipiului? A mai fost o tentativă pe vremea când președintele CJ a fost de la UDMR și nu s-a reușit. Credeți că se va reuși acum?”, a declarat primarul Coica.

Edilul-șef al municipiului Satu Mare s-a arătat indignat față de dorința conducerii CJ de a prelua pachetul majoritar de acțiuni al Apaserv Satu Mare, din moment ce, în prezent Consiliul Județean deține doar 0,725% din acțiunile societății. Potrivit primarului Coica capitalul social al Apaserv este de 6.900.340 lei iar municipiul Satu Mare deține 93,94% din acțiuni. „Făcând un simplu calcul, pentru ca cei de la CJ să aibă 51% din acțiuni au nevoie de 13.299.265 lei. Deci, pentru a prelua Apaserv așa cum se laudă le trebuie bani. În prezent CJ are un aport de 50.000 lei ceea ce reprezintă 0,725% din numărul de acțiuni al firmei”, spune primarul.

Primarul îl acuză pe președintele CJ, Adrian Ștef că mai întâi iese și face declarații în presă înainte de a veni să discute cu primarul municipiului așa cum era normal să fie abordat un asemenea subiect. „Dacă ei vor să cumpere acțiuni și să aibă maximum 25% din numărul acestora să vină cu bani”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente