29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleScandal pe tema Apaserv

Scandal pe tema Apaserv

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, acesta a declarat că se opune cedării pachetului majoritar de acțiuni al SC Apaserv SA Consiliului Județean. Acest lucru nu este posibil deoarece municipalitatea deține peste 90% din pachetul de acțiuni al societății iar cei de la CJ nu au decât 0,725% din acțiuni.

„Apaserv a fost înființat de Consiliul Local și Primărie. În Apaserv sunt investiți banii cetățenilor din municipiul Satu Mare. Cum credeți dumneavoastră că eu ca primar aș înstrăina averea municipiului? A mai fost o tentativă pe vremea când președintele CJ a fost de la UDMR și nu s-a reușit. Credeți că se va reuși acum?”, a declarat primarul Coica.

Edilul-șef al municipiului Satu Mare s-a arătat indignat față de dorința conducerii CJ de a prelua pachetul majoritar de acțiuni al Apaserv Satu Mare, din moment ce, în prezent Consiliul Județean deține doar 0,725% din acțiunile societății. Potrivit primarului Coica capitalul social al Apaserv este de 6.900.340 lei iar municipiul Satu Mare deține 93,94% din acțiuni. „Făcând un simplu calcul, pentru ca cei de la CJ să aibă 51% din acțiuni au nevoie de 13.299.265 lei. Deci, pentru a prelua Apaserv așa cum se laudă le trebuie bani. În prezent CJ are un aport de 50.000 lei ceea ce reprezintă 0,725% din numărul de acțiuni al firmei”, spune primarul.

Primarul îl acuză pe președintele CJ, Adrian Ștef că mai întâi iese și face declarații în presă înainte de a veni să discute cu primarul municipiului așa cum era normal să fie abordat un asemenea subiect. „Dacă ei vor să cumpere acțiuni și să aibă maximum 25% din numărul acestora să vină cu bani”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente