luni, martie 20, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareSchimbările de temperatură afectează organismul

Schimbările de temperatură afectează organismul

vremea

Vremea este capricioasă, iar diferențele de temperatură sunt chiar și de zece grade de la o zi la alta, iar cel mai mult are de suferit organismul, care face față cu greu acestor schimbări bruște de temperatură, scrie CSID.

Schimbările bruște de temperatură dau organismul peste cap, iar persoanele care suferă de afecțiuni cronice sunt primele victime ale vremii.

„Pentru persoanele care au probleme cardiace, probleme reumatice, cei cu astm bronșic este, într-adevăr, un efort foarte mare. De aceea, este foarte bine ca în perioada respectivă lumea să umble îmbrăcată corespunzător”, spune dr. Ioan Mureșan, medic de familie.

Alături de persoanele în vârstă, și copiii sunt expuși riscului de îmbolnăvire, fiindcă au imunitatea mai scăzută. Din cauza alternanței temperaturilor, aceștia ajung la medic cu afecțiuni neobișnuite pentru acest sezon.

„Sunt multe cazuri de enterocolită, apanajul începutului de vară, pentru că a fost perioada cu 25-28 de grade, și virozele, care sunt apanajul sezonului de iarnă. Deci, practic, am întâlnit cele două patologii, specifice celor două anotimpuri”, a mai spus medicul clujean.

Acesta recomandă ca în astfel de perioade să consume lichide, vitamine și minerale. De asemenea, oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător.

Persoanele care suferă de viroze respiratorii sau au febră trebuie să urmeze tratamentul recomandat de medic și să evite ieșirile din casă, până la vindecare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente