29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocaleNationaleȘcolile și universitățile nu vor mai solicita copii legalizate

Școlile și universitățile nu vor mai solicita copii legalizate

facultate

Elevii și studenții nu vor mai fi obligați să prezinte la înscriere copii legalizate după documente oficiale, potrivit unui ordin de ministru semnat marți de ministrul Educației, Mircea Dumitru.

Elevii și studenții nu mai sunt obligați să prezinte documente legalizate după documente oficiale la înscriere, potrivit unui nou ordin de ministru care pune în aplicare Ordonanța de urgență nr. 41/2016, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Guvernul României a adoptat, prin OUG 41/2016, mai multe măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale, obligând fiecare instituție publică și organ de specialitate al administrației publice centrale să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către funcționarul competent.

De asemenea, instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate drept condiție pentru furnizarea unui serviciu public sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail, asigurând condițiile prevăzute de reglementările legale privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

„Am semnat ordinul de aplicare a Ordonanței de urgență 41/ 2016, astfel încât, în instituțiile de educație din România, preuniversitar și superior, dar și în cele aflate în coordonarea sau subordonarea Ministerului Educației, să nu se mai solicite copii legalizate. Va fi suficient un document conform cu originalul, certificat de persoana din instituție cu atribuții desemnate în acest sens”, a postat pe Facebook ministrul Educației, Mircea Dumitru.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente