Acasă Cosul cu vipere Scuterist scuturat de căpcăunul mecanic

Scuterist scuturat de căpcăunul mecanic

123O întâmplare cât se poate de pilduitoare a pățit-o deunăzi, un sătmărean. Omul are un scuter și scuterul ăla avea o problemă minoră la demaraj, drept pentru care, a dus mașinăria cu pricina la un atelier de reparații de pe strada George Barițiu din Satu Mare, acolo, pe la Ociko Piaț.

Ajuns la fața locului, l-a întâmpinat un mecanic foarte prietenos la   prima vedere, care l-a asigurat că în două zile o să-i facă scuterul ca nou.

Au trecut șase zile și niciun telefon de la mecanic! În sfârșit, omul îl sună, iar mecanicul, ca trezit din vis, îi spune să vină repede  după el, că-i gata.

Dar la atelier pe client îl așteaptă o altă surpriză: costul total al reparației este de 150 de lei. Jenat de situație, oricum reparația nu putea fi decât una neînsemnată în comparație cu prețul cerut, omul, ce să facă?, a băgat mâna în jeb și a achitat fără să crâncnească, suma cerută de hulpavul reparator.

Știm că este inutil să mai adăugăm că tânărul nu a primit niciun fel de bon sau chitanță pentru banii plătiți, doar așa se întâmplă mai peste tot, dar veți vedea că acest amănunt va deveni foarte important într-un moment al odiseii pe două roți.

Ei, și de aici începe cu adevărat, povestea: nici bine nu face omul câteva sute de metri, că scuterul se oprește în drum și nu mai vrea să pornească, nici în ruptul capului.

Îngrijorat, omul nostru îl sună pe mecanic să reclame situația. Acesta însă îi răspunde plin de seninătate: „Nici nu te cunosc, eu nu ți-am reparat nimic, repară-ți singur scuterul dacă vrei, și te rog să nu mă mai deranjezi!”

De abia acum a înțeles bietul păcălit că tâlharul ăla de mecanic, nu i-a făcut nicio reparație, ba i-a mai și luat 150 de lei, deci, i-a tras clapa.

În lipsa bonului, omul nici nu poate să facă vreo reclamație, nu-i așa? Ce să zicem, bine gândit, bine jucat!

Am scris toate acestea pentru a trage un semnal de alarmă, deoarece multe ateliere de reparații de prin oraș, nu sunt altceva decât niște agenturi de tâlhării și hoții pe față!

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente