Acasă Locale Stiri Satu Mare Se vrea tăierea plopilor de pe drumul spre Ianculești

Se vrea tăierea plopilor de pe drumul spre Ianculești

ianculesti-drum-asfalt

După modelul primarului Kovacs, care a ras de pe harta orașului sute de arbori în decurs de doi ani, (aici,aici, aici)  dintre care doar vreo 5 erau bolnavi și găunoși, consilierul PSD Ionut Onet a solicitat vehement tăierea plopilor ce străjuiesc intrarea dinspre DN19 spre satul Ianculești ce aparține de UAT Carei.

,,Propun tăierea acestor plopi care sunt periculoși și îmi asum solicitarea pentru  tăierea lor’’, au fost cuvintele tânărului consilier, fiu al satului Ianculești.

Intervenția a avut loc în cadrul ședinței de CL din data de 29 aprilie 2015.

La începutul acestui an, Poliția a fost sesizată că autori necunoscuți au tăiat 8 plopi de pe marginea drumului spre intrarea în sat. Nici până în ziua de azi nu a fost prins făptașul sau făptașii. Se pare că lemnul de plop constituie momentan valută forte pe piața de profil din Austria si sunt căutate toate sursele posibile pentru aceste nevoi. Tăieri ilegale au avut loc și pe drmul Căuaș- Tășnad și în Tiream.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierul liberal Ilie Ciută a solicitat explicații pentru tergiversarea construirii Capelei Mortuare pentru satul Ianculești.

,,Se împlinesc azi 2 ani de când am depus proiectul pentru aprobarea construirii Capelei de la Ianculești și a trecut și jumătatea de an de la alegerile prezidențiale  în a căror campanie electorală promiteați, domnule primar, că dacă sătenii îl votează pe Ponta, vor avea Capelă Mortuară. În Ianculești, Ponta a avut mai multe voturi decât Iohannis și tot fără capelă au rămas’’,  a menționat liberalul Ciută.

Problema capelei mortuare a fost folosită în campania electorală ca troc de către primarul Kovacs . De soarta capelei mortuare nu a pomenit nimic fiul satului. Nu a pomenit nimic nici de școala dărăpănată, nici de soarta Căminului Cultural aflat în stare avansată de degradare și nici de faptul că nu există apă curentă sau canalizare sau punct de prim ajutor sau de faptul că sătenii plătesc impozit  și pe suprafața de pășune pe care s-a construit  o fundație de casă de vacanță  sau pe suprafața pe care s-a construit un gard cu sârmă ghimpată pentru a limita accesul sătenilor la lacul lor!

 Plopii solicitați pentru tăiere  au fost plantati în urmă cu 25 de ani de către profesorul Mihai Bertiean, pe atunci profesor la școala satului.

Contactat telefonic, acesta a afirmat că ,,fiecare să taie ce a plantat și nu munca altora.’’

Profesorul Mihai Bertiean a fost recompensat pentru prodigioasa sa activitate cu o Diplomă de Excelență , la inițiativa consilierilor liberali , in iulie 2014.

Plopii ce străjuiesc drumul de intrare înspre Ianculești deranjează deși nu acoperă nici un obiectiv și nici nu sunt bătrâni. Poate doar prin faptul că  nu se pot valorifica decât în stare tăiată. În tot acest timp, Monumentul Ostașului Român din centrul Careiului este  înconjurat de tuia ce depășesc 7 m , împiedicând punerea sa în valoare, iar primăria refuză atât solicitările Prefecturii cât și ale MApN de înlăturare a barierei vizuale  ce împrejmuie importantul monument de for public , creație a renumitului sculptor Gheza Vida.

Daniela Ciută

sedinta-cl-29-aprilie-onet-ionut

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente