luni, martie 20, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smSe majorează taxa de salubrizare. Cât vor plăti sătmărenii începând cu 1...

Se majorează taxa de salubrizare. Cât vor plăti sătmărenii începând cu 1 septembrie?.

Începând cu data de 1 septembrie 2022, sătmărenii vor plăti mai mult pentru serviciul de salubrizare. Consilierii municipali au votat în şedinţa, de astăzi, majorarea tarifelor la salubrizare cu 8%.

Administratorul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, a spus că majorarea este cauzată de creșterea preţului la combustibil. Totodată, mai spune Makulik, cei de la Florisal au cerut și alte majorări, însă Primăria a acceptat doar modificări după creşterea preţului de motorină de la 4,5 lei pe litru.

Conform proiectului de hotărâre, operatorul de salubrizare SC FLORISAL SA a solicitat ajustarea preţurilor unitare din cadrul contractului de servicii publice de salubrizare în municipiul Satu Mare nr. 336 – 60748 data 17.12.2019 pentru următoarele servicii:

  • Colectarea separată, transportul, deşeurilor de hârtie, metal, plastic şi sticlă (deşeuri reciclabile) conform art. 17 alin. 1), lit. a) din Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor, pentru persoane fizice = lei/pers/lună;
  • Colectarea, transportul, deşeuri destinate a fi eliminate prin depozitare (deşeuri menajere), pentru persoane fizice = lei/pers/lună
  • Colectarea separată, transportul, deşeurilor de hârtie, metal, plastic şi sticlă (deşeuri reciclabile) conform art. 17 alin. 1), lit. a) din Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor, pentru persoane juridice = lei/mc;
  • Colectarea, transportul, deşeuri destinate a fi eliminate prin depozitare (deşeuri menajere), pentru persoane juridice = lei/mc.

În urma hotărârii tariful ar urma să crească cu 50 de bani/persoană. Aceasta este a doua majorare impusă de Florisal de la începutul anului în curs.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente