Acasă Divertisment Se pare ca femeile pot trai si fară sutien. Afla de ce!

Se pare ca femeile pot trai si fară sutien. Afla de ce!

sutienSutienele sunt „o falsă necesitate”, spun specialiștii, care susțin că acest articol de lenjerie intimă poate face mai mult rău decât bine sânilor, afectându-le masa musculară, și poate provoca dureri de spate. 

Potrivit lui Jean-Denis Rouillon, cercetător la University of Franche-Comte din Besancon, estul Franței, sutienele nu sunt necesare pentru că „împiedică dezvoltarea țesuturilor de susținere”, scrie dailymail.co.uk. Cercetătorul își bazează afirmațiile pe rezultatele unui studiu pe care l-a realizat timp de 15 ani și la care au participat 130 de femei cu diferite dimensiuni ale bustului.

Acestora li s-a cerut să nu poarte sutien pe diferite perioade de timp – de la câteva luni la câțiva ani. În tot acest interval de timp, profesorul a măsurat în mod regulat bustul participantelor la studiu, folosind ca instrumente șublerul și ruleta retractabilă. De asemenea, femeilor care se plângeau de dureri de spate li s-a cerut să renunțe la activitățile zilnice solicitante în perioada în care nu purtau sutien.

 

„Primele rezultate au confirmat ipoteza că sutienele nu sunt deloc necesare. Din punct de vedere medical, psihologic și anatomic, sânii nu sunt mai protejați dacă sunt «păziți» de gravitație”, spune Rouillon. Mai mult, adaugă acesta, „absența sutienului menține forma și tonusul sânilor și previne durerile de spate”.

 

„Decizia de a purta sutien este luată de femei din motive estetice și de confort. Contrar credinței populare, sânii nu se lasă, ci se contractă, iar tonusul acestora se menține”, mai spune profesorul francez. Acesta adaugă că 42% dintre femei „simt un disconfort” în primele trei luni de la momentul în care renunță la a purta sutien, însă această senzație dispare cu timpul. Mai mult, dispar și durerile de spate și nu mai apar impedimente atunci când sunt practicate activități sportive.

 

Mediafax.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente