Acasă Divertisment Se pare ca femeile pot trai si fară sutien. Afla de ce!

Se pare ca femeile pot trai si fară sutien. Afla de ce!

sutienSutienele sunt „o falsă necesitate”, spun specialiștii, care susțin că acest articol de lenjerie intimă poate face mai mult rău decât bine sânilor, afectându-le masa musculară, și poate provoca dureri de spate. 

Potrivit lui Jean-Denis Rouillon, cercetător la University of Franche-Comte din Besancon, estul Franței, sutienele nu sunt necesare pentru că „împiedică dezvoltarea țesuturilor de susținere”, scrie dailymail.co.uk. Cercetătorul își bazează afirmațiile pe rezultatele unui studiu pe care l-a realizat timp de 15 ani și la care au participat 130 de femei cu diferite dimensiuni ale bustului.

Acestora li s-a cerut să nu poarte sutien pe diferite perioade de timp – de la câteva luni la câțiva ani. În tot acest interval de timp, profesorul a măsurat în mod regulat bustul participantelor la studiu, folosind ca instrumente șublerul și ruleta retractabilă. De asemenea, femeilor care se plângeau de dureri de spate li s-a cerut să renunțe la activitățile zilnice solicitante în perioada în care nu purtau sutien.

 

„Primele rezultate au confirmat ipoteza că sutienele nu sunt deloc necesare. Din punct de vedere medical, psihologic și anatomic, sânii nu sunt mai protejați dacă sunt «păziți» de gravitație”, spune Rouillon. Mai mult, adaugă acesta, „absența sutienului menține forma și tonusul sânilor și previne durerile de spate”.

 

„Decizia de a purta sutien este luată de femei din motive estetice și de confort. Contrar credinței populare, sânii nu se lasă, ci se contractă, iar tonusul acestora se menține”, mai spune profesorul francez. Acesta adaugă că 42% dintre femei „simt un disconfort” în primele trei luni de la momentul în care renunță la a purta sutien, însă această senzație dispare cu timpul. Mai mult, dispar și durerile de spate și nu mai apar impedimente atunci când sunt practicate activități sportive.

 

Mediafax.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente