Acasă Locale Stiri Satu Mare Sedință Comitetului pentru Situații de Urgență

Sedință Comitetului pentru Situații de Urgență

prefect

Joi, 4 iunie, în sala mică a Palatului Administrativ a avut loc o ședință ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). În calitate de președinte a CJSU, prefectul dr. Eugeniu Avram a convocat această întrunire pentru a prezenta un bilanț al evenimentelor petrecute in județul Satu Mare, în perioada 25-30 mai. Pe ordinea de zi al acestei ședințe au fost următoarele teme:
1. Jurnal de intervenție a operațiunilor întreprinse de către CJSU Satu Mare în perioada 25 – 29.05.2015 ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice produse la nivelul județului Satu Mare.
2. Identificarea cauzelor riscurilor care au dus la producerea situațiilor de urgență pe valea Maja, râul Crasna, râul Rodina și a cursurilor necadastrate, valea Bârsău și valea Bârsărel. Măsuri care se impun a fi luate pentru evitarea producerii în viitor de situații de urgență generate de cursurile de apă.
3. Prezentarea situației pagubelor în urma situațiilor de urgență produse în perioada 25 – 29.05.2015 ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice produse la nivelul județului Satu Mare – raport preliminar.
4. Ajutoare de urgență propuse a fi acordate persoanelor calamitate în baza legislației specifice prestațiilor sociale.
5. Informare privind convocarea CJSU în ședință extraordinară pentru data de 11.06.2015, ora 1000 – locație – primăria Tășnad, – ordine de zi – organizarea unui exercițiu în colaborare cu specialiști din Germania.
Prefectul județului, dr. Eugeniu Avram a dorit să mulțumească tuturor celor implicați in acțiunile derulate în această perioadă, precizând că fără intervenția acestora, efectele fenomenelor meteo si hidrologice nu ar fi fost diminuate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente