Acasă Locale Stiri Satu Mare Sedință Comitetului pentru Situații de Urgență

Sedință Comitetului pentru Situații de Urgență

prefect

Joi, 4 iunie, în sala mică a Palatului Administrativ a avut loc o ședință ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). În calitate de președinte a CJSU, prefectul dr. Eugeniu Avram a convocat această întrunire pentru a prezenta un bilanț al evenimentelor petrecute in județul Satu Mare, în perioada 25-30 mai. Pe ordinea de zi al acestei ședințe au fost următoarele teme:
1. Jurnal de intervenție a operațiunilor întreprinse de către CJSU Satu Mare în perioada 25 – 29.05.2015 ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice produse la nivelul județului Satu Mare.
2. Identificarea cauzelor riscurilor care au dus la producerea situațiilor de urgență pe valea Maja, râul Crasna, râul Rodina și a cursurilor necadastrate, valea Bârsău și valea Bârsărel. Măsuri care se impun a fi luate pentru evitarea producerii în viitor de situații de urgență generate de cursurile de apă.
3. Prezentarea situației pagubelor în urma situațiilor de urgență produse în perioada 25 – 29.05.2015 ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice produse la nivelul județului Satu Mare – raport preliminar.
4. Ajutoare de urgență propuse a fi acordate persoanelor calamitate în baza legislației specifice prestațiilor sociale.
5. Informare privind convocarea CJSU în ședință extraordinară pentru data de 11.06.2015, ora 1000 – locație – primăria Tășnad, – ordine de zi – organizarea unui exercițiu în colaborare cu specialiști din Germania.
Prefectul județului, dr. Eugeniu Avram a dorit să mulțumească tuturor celor implicați in acțiunile derulate în această perioadă, precizând că fără intervenția acestora, efectele fenomenelor meteo si hidrologice nu ar fi fost diminuate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente