Acasă Locale Stiri Satu Mare Ședință de Consiliu cu 3 rectificări de buget fără convocare la Carei

Ședință de Consiliu cu 3 rectificări de buget fără convocare la Carei

ciuta-sedinta-noiembrie

O ședință extraordinară convocată pentru dezbaterea a nu mai puțin de 3 rectificări de buget și o alocare de fonduri  a avut loc FĂRĂ convocarea  Comisiei Economice unde președinte este consilierul Poosz Szabolcs  legat de firmele abonate la banii primăriei prin decontările de  Mese Servite! Consilierul Poosz  figurează în declarația de interese și ca cenzor la Societatea  agricolă Înfrățirea Carei.

S-au întrunit în schimb în prealabil pentru ședința extraordinară de luni 16 noiembrie 2015  Comisia de Învățământ sănătare și cea de Sport Cultură .

Anomaliile din primăria Carei  au început să se răsfrângă și asupra derulării activităților din Consiliul Local. Astfel, președinții de comisii economice și urbanism nu au mai convocat întruniri înaintea ședinței extraordinare având pe ordinea de zi nu mai puțin de 3 rectificări de buget.

O altă anomalie constatată  este   lipsa  până la data de 16 noiembrie 2015 a prezentării de către Executiv a Execuției bugetare anuale.

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea rectificării  Bugetului Local de Venituri și Cheltuieli al Municipiului  Carei  pe anul 2015  și  Proiectul  de hotărâre privind aprobarea constituirii bugetului de venituri și cheltuieli pentru credite interne sursa C pe anul 2015  au fost votate în unanimitate fără nici o intervenție.

La  Proiectul  de hotărâre privind aprobarea rectificării  Bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Carei pe anul 2015 a intervenit consilierul Ilie Ciută ,spunând :

,,Dacă la primele două puncte am discutat cu doamna contabil șef, (fac o paranteză, chiar mi se pare, nu știu cum să cataloghez, jenant, o ședință care din 6 puncte are 3 rectificări și să  nu se întrunească comisia economică, mi se pare cel puțin curios, dar trec peste acest lucru, poate de acum încolo așa se dorește…

Nu înțeleg tare multe din acest buget, aș fi vrut să vorbesc cu directorul , nici doamna Gindele( director economic-n.r.) a zis că nu poate  să-mi dea lămuriri privind această rectificare. Eu vă spun doar un lucru, dacă vă aduceți aminte am votat utilizarea excedentului bugetar ca un avans pentru  a se putea plăti salariile înainte de Paști. Mi se spunea că banii vor veni înapoi și se va completa. Ei, din ce văd eu aici nu este așa, este zero! Nu știu ce s-a făcut cu această sumă ( 794.900 lei – n.r.) și să nu vină cineva de la spital… mă refer la contabila șefă, la directorul economic să susțină acest material… chiar nu este în regulă!”

În timpul discursului consilierului  Ciută, primarul Kovacs  se sfătuia cu administratorul public  Beko.

Situația este una similară celei semnalate de consilierul Ciută la ședința anterioară când a solicitat lămuriri despre suma de 3,3 milioane RON din creditul de 7,3 milioane contractat de primărie  pentru reparații și ramforsări străzi și trotuare, sumă ce a fost împumutată pentru alte lucrări și care nu s-a mai reîntors în bugetul alocat pentru străzi!

Constatăm că la primăria Carei sume importante de bani sunt  permutate dintr-un cont în altul până nu mai reapar   în locul de unde au fost…împrumutate,  fără ca acest aspect să atragă atenția organelor abilitate de control.  Cine se ferește de transparența cheltuirii și circuitului banului public careian?

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente