miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăSportNationalSimona Halep a pierdut finala de la Roland Garros

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros

Jucătoarea română, care va urca pe locul 3 în lume, a fost învinsă în prima ei mare finală din carieră, sco 4-6, 7-6 (5), 4-6. în fața rusoaicei Maria Șarapova.

În ciuda eșecului, Simona Halep a reușit o performanță uluitoare la Paris, care nu mai fusese reușită de o româncă de 34 de ani. Constănțeanca a căzut rareori pradă emoțiilor, însă experiența și exactitatea rusoaicei au învins ambiția și spiritul de sacrificiu al Simonei, care a alergat enorm azi.

Primul set a durat 57 de minute. Aproape o oră de tenis de înaltă clasă, tenis incitant, nervos și cu Șarapova în rolul principal. Halep a luat un start mai bun, s-a desprins la 2-0, a arătat un joc exact, câștigând majoritatea punctelor în urma erorilor adversarei. Treptat, însă, rusoaica în vârstă de 27 de ani și-a reglat tirul. Cu un rever sălbatic, care a găsit-o de multe ori pe picior greșit pe Simona, care este cu cinci ani mai tânără decât Maria.

Constănțeanca și-a revenit abia la scorul de 5-2 pentru fosta câștigătoare de la Paris (2012), când a legat din nou două game-uri succesive. A fost insuficient. Șarapova a forțat din nou și a reușit, la a doua încercare, un break echivalent cu primul set: 6-4! Primul pe care l-a pierdut Halep la Paris în acest an.

În manșa secundă, Șarapova a avut din nou inițiativa, însă doar în primele două game-uri, pe care le-a și câștigat. Apoi, Simona a început să lovească mai liber, mai curajos. Rusoaica a ținut, însă, ritmul, iar echilibrul s-a menținut până la 4-4. Simona a revenit spectaculos într-un game care părea pierdut, reușind break-ul și în urma unui punct care nu poate fi povestit, ci doar văzut.

Maria a replicat imediat, reușind rebreak-ul și cu ajutorul benzii fileului, care a restabilit egalitatea: 5-5. Suspansul a fost întreținut de un alt joc excelent făcut de Simona pe serviciul rusoaicei. Publicul prezent pe arena Philippe Chatrier a început să o încurajeze mai mult pe Simona, însă românca nu a reușit să închidă nici a doua oară setul pe propriul serviciu.

În tie-break, ambele jucătoare au continuat să fie mult mai eficiente la retur. Șarapova a condus cu 4-2 și 5-3, însă Simona a revenit din nou miraculos, obținând o meritată minge de set. Jucătoarea din România a profitat din plin de șansa oferită și a împins meciul în decisiv. Setul secund a durat o oră și 12 minute.

După 13 ani, s-a jucat din nou  finală feminină de trei seturi la Paris, set adjucat de rusoaică, care a reușit din nou să o învingă pe Simona Halep.

„Tot respectul pentru Simona, a jucat foarte bine azi. Este un pas mare pentru ea, a făcut un turneu foarte bun, iar o primă finală este mereu ceva special”, a spus rusoaica, după meci.

„Este un meci pe care nu îl voi uita niciodată. Am avut două săptămâni incredibile aici. Mă bucur că ați venit să mă susțineți. Mai ales românilor. Știu că mulți români mă urmăresc acum și aș vrea să le mulțumesc. Nici nu știu cum să exprim ceea ce simt. Vă iubesc”, a spus și Simona, care a avut câteva cuvinte în franceză pentru parizieni, care s-au încheiat cu vorbele: „Voi reveni”.

 

susrsa:yahoonews.com

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente