luni, iunie 17, 2024
AcasăSportNationalSimona Halep în semifinale la Roland Garros

Simona Halep în semifinale la Roland Garros

Este pentru prima oară când o jucătoare din România ajunge într-o fază atât de importantă a unui turneu de Grand Slam după o pauză de 17 ani.

În 1997, Irina Spârlea pierdea în penultimul act de la US Open în fața unei tinere pe nume Venus Williams. Astăzi, Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros, după ce a spulberat-o pe rusoaica Svetlana Kuznețova, o fostă câștigătoare la Paris.

Simona a controlat jocul încă de la început, însă doar experiența campioanei din 2009 a țintut scorul strâns în prima parte a duelului. Constănțeanca în vârstă de 22 de ani, aflată la al doilea sfert de finală consecutiv din carieră, după cel de la Australian Open, nu a mai făcut greșelile de la Melbourne și s-a impus lejer în prima manșă cu scorul de 6-2, după 33 de minute.

În setul secund, rusoaica a forțat mai mult, dar eforturile sale nu au fost răsplătite prea mult. Cu o limpezime extraordinară a jocului și cu o ultuitoare deplasare în teren și tărie mentală, Simona s-a desprins la 4-1. În cele din urmă, românca a reușit să repete victoria din primul set: 6-2.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente