Acasă Sport National Simona Halep în semifinale la Roland Garros

Simona Halep în semifinale la Roland Garros

Este pentru prima oară când o jucătoare din România ajunge într-o fază atât de importantă a unui turneu de Grand Slam după o pauză de 17 ani.

În 1997, Irina Spârlea pierdea în penultimul act de la US Open în fața unei tinere pe nume Venus Williams. Astăzi, Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros, după ce a spulberat-o pe rusoaica Svetlana Kuznețova, o fostă câștigătoare la Paris.

Simona a controlat jocul încă de la început, însă doar experiența campioanei din 2009 a țintut scorul strâns în prima parte a duelului. Constănțeanca în vârstă de 22 de ani, aflată la al doilea sfert de finală consecutiv din carieră, după cel de la Australian Open, nu a mai făcut greșelile de la Melbourne și s-a impus lejer în prima manșă cu scorul de 6-2, după 33 de minute.

În setul secund, rusoaica a forțat mai mult, dar eforturile sale nu au fost răsplătite prea mult. Cu o limpezime extraordinară a jocului și cu o ultuitoare deplasare în teren și tărie mentală, Simona s-a desprins la 4-1. În cele din urmă, românca a reușit să repete victoria din primul set: 6-2.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente