Acasă sus Ziua Mondială a Mediului marcată la Biblioteca Județeană

Ziua Mondială a Mediului marcată la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, organizează  joi, 5 iunie a.c., cu începere de la ora 1300, acțiunea cu tema „Comunitatea ecologică”.

Evenimentul tematic se va derula în Sala multimedia și este organizat în colaborare cu Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” și cu Asociața ecologistă ”Satu Mare – Oraș Verde”.

În deschidere, bibliotecarul Daniel Iojiban, inițiatorul evenimentului, va oferi participanților o scurtă introducere despre Ziua Mondială a Mediului, moment urmat de trecerea în revistă a proiectelor inițiate de Asociația ecologistă ”Satu Mare – Oraș Verde”, prin luarea de cuvânt a direcorului Voinea Ungureanu. Inginerul Mircea Maxim va prezenta lucrarea cu tema „Comunitatea ecologică”, iar elevii clasei a X-a B, de la Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”, îndrumați de profesoarele Mirela Slujitoru și Monica Achim, vor prezenta lucrări ce vizează teme precum ecologia și protecția mediului. Evenimentul se va încheia cu vizionarea filmului documentar „Home”.

În acest fel, Biblioteca Județeană Satu Mare se înscrie în rândul instituțiilor care onorează Ziua Mondială a Mediului printr-o acțiune de informare și conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător.

Manifestarea dedicată Zilei Mondiale a Mediului se înscrie în efortul nostru comun de a transmite întregii comunități locale și județene importanța de a trăi într-un mediu curat și sănătos și constituie un exemplu activ de colaborare între biblioteca publică, instituții de învățământ și societatea civilă. Este important să sădim în mintea și sufletul fiecarui membru al comunității conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei., a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente