vineri, septembrie 29, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareSimona Pop este cetățean de onoare al municipiului Satu Mare

Simona Pop este cetățean de onoare al municipiului Satu Mare

simona pop

Luni, 29 august în sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mares-a desfășurat ceremonia de înmânare a titlului de „Cetățean de Onoare” spadasinei Simona Pop, care a cucerit aurul olimpic la JO de la Rio de Janeiro. Dintre oficialități, la eveniment au participat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, viceprimarul Adrian Albu, subprefectul Altfatter Tamas, respectiv directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Nagy Szabolcs.

În luarea de cuvânt, primarul a felicitat-o pe Simona Pop pentru rezultatul excelent obținut la Jocurile Olimpice de la Rio.

„Eu așa consider că prin câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Rio ai reușit ceea ce noi politicienii nu o să reușim niciodată, ai unit toți locuitorii acestui oraș și din acest punct de vedere consider că meriți titlul de Cetățean de Onoare care a fost votată în unanimitate de către consilierii locali ai municipiului Satu Mare”, a declarat Kereskenyi.

După discursul oficial, primarul a dat citire hotărârii de Consiliu Local prin care s-a aprobat acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” spadasinei din Satu Mare.

„Mi s-a părut mult mai ușor să câștig aurul olimpic decât să stau aicea. Am sentimente destul de ciudate, deoarece stau pe planșa pe care am crescut, și uitându-mă în jur și văzând atâția prieteni, atâția oameni importanți ai Sătmarului, care au venit cumva pentru noi aici, și nu am crezut că un primar vreodată va fi atât de aproape de sport, mai ales de sportivii care au plecat din Satu Mare și sunt mândră că am un astfel de oraș, astfel de conducere și așa prieteni”, a declarat campioana olimpică Simona Pop.

În afară de titlul de diploma de „Cetățean de Onoare” al municipiului Satu Mare, Simonei Pop i s-a acordat și suma de 2.500 de lei.

Antrenorul care a crescut-o pe Simona a primit o diplomă de excelență și suma de 1.000 de lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente