Acasă Locale Stiri Satu Mare Simpozion de Ziua Culturii la Tășnad

Simpozion de Ziua Culturii la Tășnad

10893901_794040530666966_22522565_n

Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Grupul Școlar Tășnad printr-un incitant simpozion cu titlul ”Cartea și calculatorul” în cadrul căruia a fost prezentată cartea scriitorului Felician Pop.

Directorul Muzeului Județean Satu Mare dr. Liviu Marta a prezentat două descoperiri arheologice recente făcute în zona Tășnadului, expunerea fiind însoțită de o prezentare Power Point.

Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturi Tradiționale a vorbit despre necesitatea implicării tinerilor în viața culturală pentru ca aceștia pot veni cu idei inovatoare, adaptate specificului vremurilor pe care le trăim.

A urmat apoi o interesantă dezbatere pe tema relației dintre carte și calculator, dar și despre condiția scriitorului în lumea modernă, elevii tășnădeni arătându-se extrem de interesați de fenomenul cultural în general și de cel literal în special.

Felician Pop a mărturisit că a venit să-și prezinte cartea la Tășnad pentru că anul trecut în cadrul Caravanei Culturale Sătmărene le-a promis atunci elevilor din Tășnad că va aduce această carte aici. El i-a îndemnat pe cei tineri să acorde o importanță sporită lecturilor mai ales celor sporitoare de ființă, pentru că acestea îți oferă posibilitatea unor largi deschideri spirituale.

În final cei prezenți au cerut ca acest gen de manifestări să fie cât mai multe în Tășnad pentru ca astfel iubitorii de literatură pot să capete informații noi și interesante despre viața literară sătmăreană.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente