sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusSindicatul Agenților acuză că avansările se fac cu dedicație

Sindicatul Agenților acuză că avansările se fac cu dedicație

Ziua Poliției Române este marcată în acest an de un scandal. Printr-un comunicat de presă, Sindicatului Național al Agenților de Poliție Satu Mare acuză conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare că face avansări cu dedicație. Astăzi, au fost avansați 88 de polițiști.

Redăm în continuare comunicatul.

 „Biroul Teritorial Satu Mare al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, se dezice de propunerile conducerii I.P.J. Satu Mare cu privire la avansarea înainte de termen a unor polițiști cu ocazia Zilei Poliției Române.

Venim cu acest comunicat în fața opiniei publice deoarece considerăm că instituția Poliției ar trebui sa fie o instituție în sprijinul cetățeanului și nu o instituție unde sunt promovate interese personale și sunt făcute compromisuri.

An de an, cu prilejul sărbătoririi zilei de 25 Martie, Ziua Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției Române alocă un număr de locuri pentru polițiștii care pot fi avansați înainte de termen pentru fapte de eroism sau pentru activitatea deosebită pe care au desfășurat-o. În acest an, pentru I.P.J. Satu Mare, au fost alocate 8 locuri. În urma ședinței de comandă de la nivelul I.P.J. Satu Mare, au fost nominalizați și votați polițiștii care să fie avansați.

Spre surprinderea noastră, cu toate că am militat, de fiecare dată, ca aceste avansări să se facă exclusiv din rândul polițiștilor din operativ, printre cei propuși se află o colegă, agent de poliție care își desfășoară activitatea la secretariatul Poliției Municipiului Satu Mare și șeful Biroului Rutier, cms. Cătălin Dănciuți care, în cursul anului 2013 a fost cercetat de către Direcția Control Intern din cadrul I.G.P.R. și a fost găsit vinovat de încălcarea drepturilor polițiștilor din subordine. Acesta a reușit să scape doar cu o „atenționare” de acest control pentru că… pălincă de prune.

Imediat după aceste nominalizări s-a creat o rumoare în rândul polițiștilor din operativ care își riscă viața la fiecare intrare în serviciu sau își pierd nopțile urmărind suspecți pentru a le documenta activitatea infracțională.

Ne întrebăm cum a sunat nota de fundamentare pentru a exista o justificare în cazul secretarei care este avansată înainte de termen poate pentru că… a stat la birou peste program sau pentru că face cea mai bună cafea.

Ne întrebăm cum poate un șef de birou care încalcă cele mai elementare drepturi ale subalternilor săi, să fie avansat, în condițiile în care…cu el, sau fără el, polițiștii rutieri își fac treaba oricum.

În orice poliție europeană, este apreciat un șef ca urmare a rezultatelor subalternilor însă, în ultimii ani, niciun polițist rutier nu a fost propus de cms. Dănciuți pentru avansare înainte de termen, probabil de frică să nu mai fie el avansat. Nu avem cunoștință despre faptele lui de eroism sau meritele deosebite, altele decât controalele asupra subalternilor pentru a le număra amenzile sau pentru a le număra permisele reținute. Știm însă că acestuia îi place să organizeze acțiuni „pompieristice” pentru a se lăuda presei și pentru raporta la sfârșit de lună „cifre” cât mai mari.

Această „logică” este produsul managementului promovat la I.P.J. Satu Mare, să calci pe cadavre numai să ieși în față. O astfel de reacție se impune, în condițiile în care organizația noastră a demonstrat că acest șef de birou, pentru a fi  bine văzut de comanda inspectoratului, comite abuzuri sacrifincându-și proprii oameni.

Din răspunsul Drecției Control Intern, rezultă fără echivoc gravele încălcări comise de acesta, atât cu privire la acordarea timpului de refacere a capacității de muncă, cât și cu privire la nenumăratele ore suplimnetare pe care colegii le execută, în mod ilegal, doar ca domnul cms. Dănciuți să satisfacă „dedicațiile” celor de mai sus și pentru a-și păstra locul de șef cât mai călduț.

Președinte ag. pr. Cosmin Andreica

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente