Acasă Economico-social National Singurul loc unde viața ar continua în urma unui atac nuclear se...

Singurul loc unde viața ar continua în urma unui atac nuclear se află în România

pestera-movile-2În ciuda imaginii negative pe care țara noastră o are dincolo de hotare, România este un loc plin de surprize, de fenomene unice și de forme de relief nemaiîntâlnite în lume. Tot în spațiul carpato-danubiano-pontic, se regăsește și singurul loc din lume în care viața ar putea continua în urma unui atac nuclear.

Niciun buncăr antiatomic exclusivist din lume, cunoscut sau ascuns de către serviciile secrete internaționale, nu garantează supraviețuirea în cazul unui atac nuclear de proporții. Însă, un astfel de loc există. Și există chiar în România! Spațiul a uimit întreaga lume cu ecosistemul său perfect închis, ce poate susține viața, fără a avea nevoie de ceva din exterior, de unde și concluzia fascinantă a speologilor care au demarat studii aici.

Ați auzit până acum de Peștera Movile? Potrivit ghiduri-turistice.info, se pare că această grotă situată lângă Mangalia este singurul loc în care viața ar putea continua în urma unui atac nuclear.

Peștera Movile a fost descoperită în anul 1986, în apropiere de Mangalia, în urma unor cercetări pentru construirea unei centrale electrice în zonă. Atunci nu i s-a dat o importanță deosebită, părând doar o simplă grotă din puț, cu o galerie de 200 m.

În 1990, s-au reluat cercetările, iar descoperirile care au urmat au uimit întreaga lume. În capătul peșterii, s-a găsit un lac cu apă termală sulfuroasă, a cărei explorare a adus la suprafață numeroase forme de viață specifice peșterii.

Viața se susține singură în Peștera Movile, fără a avea nevoie de prezența oxigenului sau a altor factori externi. Sistemul funcționează pe baza chimiosintezei, fiind separat de mediul exterior de milioane de ani, după cum au dezvăluit studiile recente. Astfel, atmosfera este aproape lipsită de oxigen, dar bogată în metan și dioxid de carbon, și cu toate acestea viața există, mărturie fiind cele 35 specii complet noi de insecte ce locuiesc în peșteră.

Potrivit studiilor realizate inclusiv de cei de la NASA, viața în Peștera Movile se desfășoară complet independent față de exterior, viețuitoarele de aici neavând nevoie de oxigen, lumină, căldură și așa mai departe. Ulterior, aceasta a fost declarată rezervație speologică, iar intrarea a fost închisă, pentru a nu fi afectat ecosistemul interior de mediul extern. Singurii care au acces sunt cercetătorii.

Sursa: www.one.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente