Acasă Religie Slujbă arhierească la Mănăstirea Scărișoara Nouă

Slujbă arhierească la Mănăstirea Scărișoara Nouă

Joi, 24 iunie 2021, creștinii ortodocși au sărbătorit Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Ioan Botezătorul și Sfânta Maria, Maica Domnului, sunt singurii sfinți ortodocși care sunt trecuți în calendar și cu ziua nașterii și cu ziua morții, nașterea celor doi sfinți fiind înfăptuită în chip miraculos. Iată că și din acest fapt reiese importanța pe care o are Sfântul Ioan Botezătorul în religia ortodoxă.

Ioan Botezătorul este numit ”Înaintemergătorul” deoarece a anunțat venirea Lui Isus Hristos pe lume. Proorocul Maleahi îl vestește pe Sf. Ioan Botezătorul ca fiind „Ingerul Domnului” ce avea să-I pregăteasca calea. Totodată, Sf. Ioan Botezătorul este și ultimul prooroc al Vechiului Testament, puntea de legătură cu Noul Testament.

Multe biserici și mănăstiri din țară și din județul Satu Mare îi sunt închinate Sfântului Ioan Botezătorul, printre ele aflându-se și Mănăstirea ”Sfântul Ioan Botezătorul” de la Scărișoara Nouă. Totodată, din anul 2014, Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul județului Satu Mare.

Cu prilejul hramului, la Mănăstirea Scărișoara Nouă a fost oficiată o slujbă arhierească. În mijlocul mulțimii de enoriași s-a aflat Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului care a liturghisit în sobor de arhierei alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

La finalul sfintei slujbe, Înalt Preasfințitul Părinte Andrei, le-a oferit câte un baston arhieresc Preasfințitului Părinte Iustin și Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, iar starețului mănăstirii Scărișoara Nouă i-a dăruit distincția ”Crucea Nicolae Ivan”.

”Am venit la hramul Mănăstirii ”Scărișoara Nouă”, ocrotită de Sfântul Ioan Botezătorul. Prin rugăciune, prin liturghie sărbătorim hramul mănăstirii, dar în același timp, asociat cu hramul mănăstirii este un eveniment deosebit, chilia locului, Preasfințitul Iustin, împlinește frumoasa vârstă de 60 de ani. Îl rugăm pe Dumnezeu să îi dea sănătate și să îi țină râvna cu care a slujit și până acum în sfânta biserică. În același timp, și pentru Preasfințitul Timotei este o zi deosebită, pentru că în urmă cu trei ani de zile, Dumnezeu a revărsat harul peste el și a devenit vlădică (arhiereu vicar), a declarat pentru Trinitas TV Î.P. P. Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului.

Preasfințitul Părinte Iustin le-a oferit Preasfințitului Părinte Mitropolit Andrei și Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, distincția ”Crucea Maramureșeană”.

”Această sărbătoare este încărcată de frumusețe duhovnicească pentru că iată, vine în lume, Cel care va fi botezătorul și înaintemergătorul Mântuitorului nostru Isus Hristos. Dăm slavă Lui Dumnezeu pentru această frumoasă zi în care ne-am găsit în comuniune liturgică” a declarat pentru Trinitas TV, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Printre mulțimea de oameni s-au aflat și deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma alături de vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente