29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăLocaleInternationaleSMURD vrea să se extindă și în Ucraina

SMURD vrea să se extindă și în Ucraina

Elicopterul_SMURD-e1453796813466

Reprezentanți ai autorităților române și ucrainene în domeniul situațiilor de urgență s-au întâlnit marți, 17 mai, la Tulcea, pentru a pune la punct detaliile unui viitor protocol de colaborare.

“Sperăm ca în finalul discuțiilor care se poartă în această perioadă să se încheie un protocol care să permită o colaborare în situațiile de urgență ce pot să apară în zona brațului Chilia al Dunării. Protocolul va deschide calea unui proiect comun, realizarea unui centru tip SMURD la Ismail”, a declarat prefectul județului Tulcea, Marin Bădiță, citat de Agerpres.

Printre situațiile de urgență în care serviciile româno-ucrainene ar putea interveni se află, potrivit sursei, calamitățile provocate de cotele ridicate ale Dunării, incendiile sau accidentele navale.

“Ne putem ajuta reciproc în zona brațului Chilia al Dunării (zonă de frontieră – n.r), cu atât mai mult cu cât în partea ucraineană a graniței sunt și români, iar în partea românească sunt și ucraineni”, a mai spus prefectul Bădiță.

Din partea României, la întâlnire au participat reprezentanți ai IGSU. Primele discuții pe marginea realizării, la Ismail, a unui centru pilot SMURD, după modelul românesc, au fost purtate la Tulcea pe data de 15 aprilie, în cadrul Adunării Generale a Asociației de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos”, organizație trilaterală România-Ucraina-Moldova.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente