vineri, februarie 3, 2023
AcasăLocaleNationaleȘocant ! Românii din Harghita nu au reprezentant în parlament. UDMR a...

Șocant ! Românii din Harghita nu au reprezentant în parlament. UDMR a luat totul

Este pentru prima dată în ultimii 12 ani când românii din Harghita nu reușesc să trimită un reprezentant în Parlamentul României.

Potrivit președintelui Biroului Electoral Județean Harghita, judecătorul Lorincz Romeo, în prima fază au fost atribuite în mod direct UDMR patru mandate de deputat și unul de senator, iar la redistribuire UDMR a mai obținut un mandat de deputat și unul de senator.

Cei cinci deputați UDMR din Harghita sunt Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sandor, Benedek Zakarias și Sebestyen Csaba-Istvan, iar cei doi senatori sunt Verestoy Attila și Tanczos Barna.

Începând cu 2004, harghitenii au fost reprezentați de social democratul Mircea Dușa, însă la aceste alegeri fostul ministru al Apărării nu a reușit să mai obțină încă un mandat.

Informația a fost comentată, în exclusivitate pentru Antena3.ro, de jurnalistul Dan Tanasă.

”Calculele mele s-au adeverit din păcate în cazul reprezentantului românilor din Harghita. După 12 ani în care au avut reprezentant în Parlament, românii din județul Harghita sunt lăsați în voia întâmplări. Din păcate, actuala lege electorală gândită de PSD și PNL s-a dovedit a fi toxică pentru românii din Harghita. Personal, îmi voi asuma în continuare rolul de reprezentant al intereselor românilor din județul Harghita și voi continua să fiu o voce în apărarea lor”, a spus Tanasă.

Jurnalistul independent Dan Tanasă scrie din 2008 despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente