29.8 C
New York City
duminică, august 14, 2022
AcasăLocaleSpectacol de zile mari la Carei. Cauciuri arse și motoare ambalate la...

Spectacol de zile mari la Carei. Cauciuri arse și motoare ambalate la maxim

Sâmbătă, 22 iunie a avut loc cea de-a III-a etapă din cadrul Campionatul Național de Rally Sprint Satu Mare, precedentele două etape având loc pe poligonul ACR din Satu Mare.

Cu ocazia acestui raliu s-a stabilit și un record de participanți, au fost 61 de piloți dornici să își arate  talentul în a mânui „covrigul”.

Evenimentul a fost o adevărată reușită, spectaculoasă din toate punctele de vedere, fiind ocolită de evenimente nedorite și dominată de tineri piloți. Printre ei o remarcăm și pe Natalia Iocsak, o tânără de numai 10 ani, care are curajul a practica un sport dominat de barbați, ea adunând deja 11 cupe și pilotând la mai multe raliuri în județe diferite. Ea pratică acest sport de 2 ani, fratele ei este cel care i-a băgat acest sport în sânge.

Înainte de a se începe manșele cronometrate și între cele două manșe,spre deliciul spectatorilor veniți în număr mare, au fost făcute demonstrații de Drift de către Ciulean Alexandru și Bogdan Cătălin cu mașini Nissan Skyline R33 și de către Stecka Florin cu BMW E30. Aceștia au spart 12 cauciucuri. 6 dintre spectatori au avut ocazia de a vedea și simți pe pielea lor cum este sentimentul de a te afla într-o mașină de Drift.drift

Au fost piloți din județele apropiate sătmarului, din Zalău, Cluj, Baia Mare, Oradea. Conform regulamentului fiecare pilot poate concura la două grupe diferite dar doar una dintre aceste grupe este cea în care se încadrează, iar ce de-a două grupă este la alegere o grupă superioară. Punctele pentru care sau luptat sunt : locul1 -21puncte, 2-15, 3-11, 4-9, 5-7, 6-5, 7-4, 8-3, 9-2, 10-1punct.

                     Castigatorii etapei a III-a pe grupe:

Grupa JN.1 :  locul 1. Tarța David 12 ani (Baia Mare, Suzuki Swift) : locul.2. Pintye Balázs 12 ani (Satu Mare, Honda) ; locul.3. Iocsak Leontin 13 ani (Livada, Suzuki) ;

Grupa JN.2 : locul 1. Balogh Alex 16 ani (Satu Mare, Peugeot) ; locul 2. Kira Laurențiu 17 ani(Satu Mare, Honda.); locul.3. Tirpe Sergiu 18 ani(Oradea, BMW)

ON.1 – 1.Iocsak Ioan (Livada, Suzuki); 2.Füstös Tiberiu(Dej, Mitsubishi);  3. Füstös Andrei (Dej, Mitsubishi)

ON.2. – 1.Gavruta Doru (Oradea, Ford Fiesta); 2. Havrilla Peter (Baia Mare, Opel Astra); 3 Popa Dumitru Cristian (Sinmartin, Ford Puma)

ON.3 – 1. Kovács Levente ( Satu Mare, BMW); 2.Fănățan Mircea (Baia Mare, Mazda MX5) 3. Major Gábor (Carei, BMW)

OOP.1 – 1. Uram Andrei (Oradea, Mazda 323).; 2.Kui Ferenc (Satu Mare, Honda); 3. Majer Richard (Satu Mare, Honda)

OOP.2 – 1. Tirpe Ioan ( Oradea, BMW), 2. Stecka Florin (Satu Mare, BMW), 3. Fărcău Catalin ( Satu Mare, BMW)

OPEN – 1. Tirpe Ioan ( Oradea, BMW); 2. Gavruța Doru (Oradea, Ford Fiesta); 3. Stecka Florin (Satu Mare, BMW)

Au mai fost premiati următorii concurenți: la categoria FEMININ  domnișoara de 10 ani Iocsak Natalia Ramona(Livada) și cel mai nou concurent de la JUNIORI  Földi Tamás(Satu Mare).natalia

La final, directorul ACR Satu Mare și organizatorul acestui campionat s-a adresat piloților, arbitrilor și oficialităților:,,Vă mulțumesc mult tuturor celor care ați fost spectatorii raliului nostru   și vă mulțumesc și vouă concurenților pentru participare!  Mulțumim foarte mult Poliției  din Carei, celor de la ISU, departamentul din Carei, celor de la Salvare,celor care  ați demonstrat că  puteți organiza foarte bine un eveniment de o astfel de  anvergură!  A  fost un concurs absolut reușit! Până acum, din primele 3 etape, aceasta de  la Carei a fost de departe, cea mai reușită!”

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente