sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smSpune NU drogurilor! În Regiunea de Nord-Vest a țării, 21,3% din tineri...

Spune NU drogurilor! În Regiunea de Nord-Vest a țării, 21,3% din tineri s-au drogat măcar odată

Anual, Centru de prevenire și Consiliere Antidrog, care face parte din structura de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor, elaborează raportul județean privind situaţia drogurilor  (cu date din anul anterior), document de referinţă pentru specialiştii şi practicienii în domeniul drogurilor, pentru decidenţi şi pentru orice persoană interesată de ultimele tendinţe înregistrate în evoluţia acestui fenomen. 

După studiile făcute, se observă că în Regiunea de Nord-Vest a țării, nivelul consumului oricărui tip de droguri este unul ridicat. Vârsta cu cel mai mare procent de consum de drog este între 25 și 29 de ani, cu un procent de 19,1% pentru consumul experimental, 8,8% pentru consumul recent și 5,9% pentru consumul actual), între vârsta de 30 și 34 de ani, avem un procent de 21,3% pentru consumul experimental, 9% pentru consumul recent și 6,7% pentru consumul actual.

În privința modalității de procurare a drogurilor, majoritatea consumatorilor de droguri, participanți la festivaluri/concerte au declarat: 41% au primit droguri, 26,4% și le-au procurat de la un cunoscut și 14,9% le-au avut de la un prieten

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente