Acasă Economico-social Statul îi sprijină în continuare pe artiștii afectați de pandemie

Statul îi sprijină în continuare pe artiștii afectați de pandemie

Continuă să vină vești bune pentru artiștii români afectați de pandemie. După ce în sfârșit își pot relua activitatea odată cu relaxarea măsurilor, Raluca Turcan a anunțat că statul îi va ajuta cu bani în continuare. Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, artiștii care încă sunt afectați de pandemie, vor primi de la stat o indemnizație de peste 40% din câștigul salarial mediu brut.

”Vor beneficia de această indemnizație persoanele care au realizat venituri din contracte de drepturi de autor sprijinite prin măsura șomajului tehnic (75% din câştigul salarial mediu brut), măsură care își încetează aplicarea de la 1 iunie 2021 ca urmare a reluării activităților culturale și artistice.” a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul Raluca Turcan.

Potrivit anunțului, măsura adoptată ieri, de care ar putea beneficia un număr de 5.500 de artiști, se va aplica începând din această lună, pe toată durata stării de alertă și 3 luni după încetarea ei.

”Indemnizația de 41,5% se acordă numai în cazul reducerii timpului de muncă și/sau a veniturilor, fiind necesară depunerea unei cereri însoțită de o declaraţie pe propria răspundere.” a conchis ministrul Turcan.

Sursa foto: https://www.facebook.com/RalucaTurcan/photos/4161670113897310

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente